Skip to main content
Torek, 5. december 2023
01.02.2021
11:14
Protest v Krškem, 31. januar 2021
Grafika: ePosavje.com
V soboto so protest zaradi zapiranja šol pripravili v Trbovljah. Tam bodo po štirih dneh pouka v minulem tednu od naslednjega tedna zaradi "prehoda" regije v črno barvo šolarji ostali doma.

Po Vidmu odmevalo: "Gremo v šolo, gremo v šolo"

Zagorje ob Savi, Primorska

KRŠKO V soboto so prvi protest pripravili v Trbovljah. Otroci v zasavski regiji bodo namreč ta teden zaradi zvišanja številk okužb in prehoda iz rdeče v črno regijo po vsega nekaj dneh pouka v minulem tednu v tem, ki je pred nami znova ostali doma. V nedeljskem dopoldnevu se je zaradi podobnih razlogov zbrala množica tudi na Primorskem, v Kopru in Portorožu. 

Krško

"Šole so že ne vem kateri dan zaprte, dali so nam pa štumfe pa gate v trgovinah"

Prek spleta so se pozivi k protestom vrstili tudi na zadnjo januarsko nedeljo. Prek ene od zasebnih Facebook skupin je tako v nedeljskem dopoldnevu zaokrožil poziv k protestom "z namenom, da si izborimo svobodo za naše otroke", v drugem povabilu je pisalo "Vzeli so nam še varstvo v vrtcih, ker ni več pomembno, da imaš še službo. Vzel je vpis na faks, šole so že ne vem kateri dan zaprte, dali so nam pa štumfe pa gate v trgovinah. Super življenje imamo. Bomo res še naprej tiho pa ovce?"

"Gremo v šolo, gremo v šolo"

Tako so se po 15. uri v Krškem začeli zbirati na Trgu Matije Gubca. Dobrih 200 zbranih vseh generacij se je nato s Trga Matije Gubca odpravilo do Osnovne šole Jurija Dalmatina Krško in bližnjega vrtca, ob vzlikih "Gremo v šolo, gremo v šolo" in udarjanju na pokrovke pa so se nato vrnili nazaj na trg.

"Ukrepi so brez haska"

"Otroke v šolo, starše v službo" in "Ukrepi so brez haska" je med drugim pisalo na transparentih, ki so jih protestniki ponesli po Vidmu. 

Janšev odziv na protest v Trbovljah

Premier Janez Janša je protest zaradi ponovnega zapiranja šol, ki so ga v soboto pripravili v Trbovljah, označil za "nerazumno in nevarno izkoriščanje otrok v politične namene v času epidemije". V zapisu na Twitterju je navedel, da je šlo za nezakonit shod.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

Posavje

Protesta sta bila napovedana tudi v brežiški in sevniški občini, po nekaterih informacijah ob 17. uri, spet po drugih ob 15. uri tako kot v Krškem. V Brežicah je bil napovedan shod pred občinsko stavbo, v Sevnici pa pred Osnovno šolo Sava Kladnika.

Protest v Brežicah, 31. januar 2021

Protest v Brežicah, 31. januar 2021

Ste bili na omenjenih protestih? Pošljite nam fotografije ali videozapise na info@eposavje.com, oz. prek zasebnih sporočil na Facebooku, Twitterju ali Instagramu: @eposavje.

(bš)

krško
fotogalerija
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja