Skip to main content
Petek, 22. september 2023
24.04.2020
13:35
Dan odprtih vrat na Impoljci
Grafika: Ansat TV
Tudi v Domu upokojencev in oskrbovancev Impoljca se pridružujejo protestnemu shodu Skupaj pokažimo, da imamo dovolj!, ki ga v petek ob 13.30 uri pripravlja Skupnost socialnih zavodov Slovenije.

Protestni shod "Skupaj pokažimo, da imamo dovolj!"

"Dovolj imamo samovolje odločevalcev, neustreznih, nestrokovnih in nedoslednih navodil"

SEVNICA "Odločevalci nam vztrajno zatrjujejo, da se starejšim v aktualni krizi namenja posebna pozornost ter da je dostojno in kakovostno življenje v starosti njihova prednostna naloga, a so konkretni in učinkoviti ukrepi na tem področju redki. Domovi za starejše smo epidemijo pričakali povsem zasedeni in kadrovsko podhranjeni, pri skrbi za preprečevanje in zajezitev širjenja virusa Sars-CoV-2 pa ostali prepuščeni sami sebi," pravijo v protestnem sporočilu.

Ob 13.30 bodo stopili iz domov

Zaposleni v domovih za starejše in zavodih za odrasle s posebnimi potrebami bodo ob 13.30, izrazili nestrinjanje s stanjem, ko bodo za 15 minut zapustili prostore domov. S tem želijo odločevalcem mirno, "a jasno in odločno povedati, da imamo dovolj njihove samovolje, neustreznih, nestrokovnih in nedoslednih navodil ter sistemske diskriminacije stanovalcev."

(bš)

sevnica
koronavirus

Pridružite se nam

Novice iz Posavja