Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
14.12.2021
15:04
Protipoplavna zaščita Kostanjevice na Krki
Grafika: ePosavje
Pred tednom dni smo poročali, da je Direkcija za vode Kostanjevičanom podaljšala datum, do katerega jim morajo sporočiti odločitev o tem, ali bodo otok protipoplavno reševali po idejni rešitvi ali ne.

1. decembra so jim podaljšali rok do 20. januarja

KOSTANJEVICA NA KRKI Kot nam je dopoldne povedal kostanjeviški župan Ladko Petrtetič, so imeli 25. novembra v Celju na Direkciji za vode v Celju sestanek, kjer so jih prosili za podaljšanje roka, saj je bil desetdnevni rok odločno prekratek.

S predstavniki civilne iniciative se niso srečali

Tako so jim 1. decembra z direkcije sporočili, da so jim podaljšali rok do 20. januarja prihodnje leto. Petretič pričakuje, da se bodo zadeve do takrat razjasnile in da bodo lahko direkciji podali pozitivno mnenje. "Če temu ne bo tako, bo projekt padel v vodo. S civilno iniciativo se niso srečali, saj z njihove strani niso dobili nobene pobude za to," dodaja župan. 

Želijo, da bi idejno zasnovo nadgradili

Ker gre za odločitev občinskega sveta, ki je bila 90% podprta, ima župan zavezo, da zadevo izpelje v skladu s to odločitvijo. Župan si želi, da bi to idejno zasnovo nadgradili in pripeljali do konca. To pa seveda pomeni, da se bodo morali intenzivno pogovarjati z vsakim posameznim občanom in iskati rešitve in z ta namen so že imenovali posebno skupino.

(eP)

kostanjevica na krki
video
eposavje tv
poplave

Pridružite se nam

Novice iz Posavja