Skip to main content
Ponedeljek, 4. december 2023
25.08.2020
20:20
Gradnja prizidka PGE Krško se bliža zaključku
Grafika: ePosavje.com
Gradnja prve faze prizidka objektu Poklicne gasilske enote Krško na Tovarniški ulici se bliža zaključku. Kaj vse bo v prizidku in kdaj načrtujejo vselitev v nove prostore pa v nadaljevanju.

Prva faza prizidka stavbi Poklicne gasilske enote Krško se bliža zaključku

KRŠKO Na področju zaščite in reševanja je v občini Krško letošnje leto v znamenju obnove in gradnje prizidka gasilskega doma Poklicne gasilske Krško in Prostovoljnega gasilskega društva Videm ob Savi. Konec lanskega leta so se za naložbo začela pripravljalna dela, nato z januarjem gradbena dela prve faze projekta, ki so bila za nekaj časa prekinjena, zdaj pa se bližajo h koncu.

"Zaključek prve faze izgradnje prizidka"

"Počasi se približujemo h koncu prve faze obnove oziroma izgradnje gasilskega doma oziroma stavbe Poklicne gasilske enote Krško in sicer je to faza izgradnje prizidka," nam je povedal krški župan Miran Stanko.

"Terminski plan izvajalci zaenkrat izpolnjujejo"

Direktor Poklicne gasilske enote Aleš Stopar pa pravi, "da terminski plan izvajalci zaenkrat izpolnjujejo. Strojne in elektro inštalacije se delajo notri, tako da smo mi že veselo v pričakovanju, da bomo začeli to prvo fazo nekje sredi novembra uporabljati."

Kaj vse bo v  novem prizidku?

Prva in druga faza se prepletata

V prizidku bodo dispečerski center, skupni prostori za gasilce, telovadnica in trim kabinet, garderoba, pralnica in dve garaži za osebni vozili – torej, prostori, ki so zdaj z veliko mero iznajdljivosti »stisnjeni« v obstoječi objekt. Po končanju prve faze v drugi sledi obnova obstoječega objekta. Prva in druga faza se pravzaprav prepletata. "Kajti tudi v drugi fazi je že nova kurilnica in tudi nov elektro prostor, tako da smo morali dejansko ti dve fazi združiti. Ko bosta ti dve fazi končani, bomo naredili največji del, potem pa sledi še tretja faza, obstoječi najstarejši del objekta se bo porušil do temeljev in se ga bomo v istih okvirjih postavili nazaj," pove Stopar.

Dela naj bi trajala do naslednjega leta

Na območju starega bazena vadbeni poligon

Po načrtih naj bi dela trajala do vključno leta 2021. "S tem bi bil potem celoten projekt zaključen, celoten projekt, ki je vreden približno 3.2 milijona evrov in bi dobili zaključeno celoto in obnovljen celoten kompleks poklicne gasilske enote Krško. Res pa je, da načrtujemo še izgradnjo trening prostora oziroma vadbenega prostora za prostovoljne gasilce za širšo regijo, se pravi za območje Posavja. To je tisti prostor, ki smo ga v lanskem letu preurejali, čistili ostankov tovarne celuloze in papirja," dodaja krški župan.

Pri financiranju poligona bo svoj delež primaknila tudi Gasilska zveza Slovenije

Ob tem še pove, da "bo tukaj bo pomemben delež tudi Gasilske zveze Slovenije. Tam smo vezani, ampak s tem, ko bi to dokončali, bi dejansko imeli lepo urejen prostor, ki bi bil namenjen tej profesiji, se pravi poklicnim in prostovoljnim gasilcem."

(eP)

krško
pge krško
video
posavski tednik

Pridružite se nam

Poglejte tudi