Skip to main content
V Posavju 15.6° C Ponedeljek, 26. september 2022
07.01.2021
19:56
Sneg v petek, 8. januarja 2021
Foto: arhiv ePosavje
V noči s četrtka na petek bo oblačno, na vzhodu bo naletaval sneg. Po nižinah bo megla, v petek bo oblačno, v vzhodni polovici Slovenije bo rahlo snežilo.

Prve snežinke na vzhodu v petek dopoldne

KRŠKO Nad Alpami in zahodnim Balkanom se je prehodno zgradilo šibko območje visokega zračnega tlaka. "V višinah priteka s šibkimi zahodnimi vetrovi nekoliko bolj suh zrak," pravijo na Agenciji Republike Slovenije za okolje.

Najnižje jutranje temperature od -6 do -1°C

V noči s četrtka na petek bo oblačno, po nižinah pa megleno. Ponekod na vzhodu bo že naletaval sneg, najnižje jutranje temperature bodo od -6 do -1, na Primorskem okoli 3 °C.

Na vzhodu snežinke vse do popoldneva

V petek bo oblačno, v zahodni Sloveniji bo povečini suho, drugod bo občasno rahlo snežilo. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od -2 do 2, na Primorskem do 9 °C. Po popoldanskem zagonu vremenskega modela Aladin kaže, da se bodo padavine nad jugovzhod države razširile že v petkovem jutru, sneg pa bo predvidoma naletaval vse do popoldneva. Nato se bo v noči na soboto zjasnilo, jutro bo hladno, nekaj bo lahko tudi sonca.

V nedeljo in ponedeljek znova sneg, v torek zjutraj krepko pod minus

Zato pa lahko v nedeljo in ponedeljek znova pričakujemo sneženje, resda bolj rahlo in s severa. Količine bodo daleč od obilnih, bi se pa lahko zimsko vzdušje nadaljevalo v drugi januarski teden. Že v torek zjutraj se bodo temperature spustile do -8°C, v sredo pa še kakšnio stopinjo nižje.

(bš)

vreme v posavju
krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki

Pridružite se nam

Novice iz Posavja