Skip to main content
Torek, 28. november 2023
04.07.2022
13:17
Foto: Fakulteta za turizem Univerze v Mariboru
Zadnji junijski dan je z zagovorom svojega diplomskega dela diplomiral prvi študent na angleškem dodiplomskem študijskem programu turizma, so sporočili s Fakultete za turizem Univerze v Mariboru.

Diplomiral prvi študent na angleškem dodiplomskem študijskem programu turizma

Sona Shaji je z zagovorom diplomskega dela postavil nov mejnik in postal prvi diplomant Fakultete za turizem Univerze v Mariboru, ki je uspešno zaključil mednarodni visokošolski strokovni program Turizem v angleškem jeziku, ki so ga na fakulteti pričeli izvajati pred tremi leti in pol.

Sona Shaji je svoje diplomsko delo z naslovom POTENTIALS AND POSSIBILITIES FOR A HOLISTIC-GLAMPING SITE IN POMURSKA REGION OF SLOVENIA zagovarjal na dislocirani enoti Fakultete za turizem v Ljubljani, na Študentskem kampusu, kjer tudi sicer poteka študijski proces v angleščini. Pred komisijo v sestavi doc. dr. Andreja Trdina in doc. dr. Tanja Lešnik Štuhec ter v navzočnosti mentorice doc. dr. Milice Rančič in somentorja asist. Tomija Špindlerja, je suvereno obranil svoje diplomsko delo in z odliko diplomiral.

Fakulteta za turizem Univerze v Mariboru je s študijskim letom 2018/19 začela z izvajanjem svojih študijskih programov turizma v angleškem jeziku in prav diplomant Sona Shaji, ki sicer prihaja iz Indije iz zvezne države Kerala, je bil tisti študent, ki je prvi prišel v Slovenijo in prav on je tisti, ki je od krstne generacije tudi prvi diplomiral.

Sona je ves čas študiral vestno in redno opravljal svoje študijske obveznosti, poleg tega pa si je uspel že med študijem pridobiti številne praktične izkušnje. Prav to se mu zdi ena izmed poglavitnih prednosti študija turizma, saj je praksa že vključena v študijski proces. Pravi tudi, da način izvedbe študija študentom omogoča, da lahko poiščejo dobro študentsko delo s področja turizma, kar odpira številne priložnosti za zaposlitev tudi po zaključku študija. Fakulteta je namreč študentom prijazna in prilagaja izvedbo tudi njihovim željam in potrebam. Tudi sam ima že kar nekaj priložnosti za redno delo, vendar se je odločil, da bo zaposlitev še nekoliko počakala, saj bo študij nadaljeval tudi na magistrskem programu Turistične destinacije in doživetja. Nanj bo zagotovo dobro pripravljen, saj pravi, da so ga izkušeni strokovnjaki na fakulteti dobro naučili tudi znanstvenega pisanja in razmišljanja.

Študijska programa v angleščini in podpora, ki jo Fakulteta za turizem UM ob tem nudi svojim mednarodnim študentom, se ves čas razvija in izpopolnjuje v pravo smer, ter, kot pravi Sona, nudi "perfect student life".

(Fakulteta za turizem UM, eP)

fakulteta za turizem
brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja