Skip to main content
Sobota, 30. september 2023
18.12.2019
13:01
Otroški bazar v Radečah
Foto: Doroteja Jazbec
V torek sta Vrtčevski sklad Vrtca Radeče in Svet staršev ob podpori in pomoči radeškega vrtca v tamkajšnjih prostorih pripravila otroški bazar.

Prvi otroški bazar Vrtca Radeče

RADEČE Na otroškem bazarju je bilo moč v zameno za prostovoljni prispevek izbrati kaj iz kopice oblačil, obutve in igrač. Spodnja avla enote Čira Čara se je tako za tri ure spremenila v pravo malo tržnico, vse kar je bilo na voljo, pa so prinesli starši otrok, ki so svoja oblačila in obutev bodisi prerasli bodisi so jih imeli odveč, ali pa jim nekatere igrače niso bile več zanimive in so jih raje prispevali za ta projekt kot pa da bi denimo samevale v kakšni omari.

Dva tedna pred Otroškim bazarjem Vrtca Radeče je tako potekalo zbiranje rabljenih, a še lepo ohranjenih stvari, te so bile nato očiščene v pralnici radeškega vrtca in dan pred dogodkom razvrščene po konfekcijskih številkah. Z akcijo se je za namen nakupa novega igrala v Biba baji zbralo dobrih 200 evrov, oba organa - Vrtčevski sklad in Svet staršev - pa sta pred včeraj zbranim zneskom že poskrbela za aktiven pristop v postopku pridobivanja denarja za igralo, ki bo nadomestilo zdajšnje dotrajano. V tem mandatu so bili namreč izvedeni že srečelov igrač in knjig ob lanskoletnem prižigu lučk na radeški tržnici in dve dobrodelni gledališki predstavi, pri vseh projektih pa aktivno sodelujejo tudi strokovni delavci Vrtca Radeče z vidika administrativne pomoči in same prisotnosti ob dogodkih.

Fotogalerija (Foto: Doroteja Jazbec):

S finančnega vidika je sicer za zagotovitev igrala odgovorna Občina Radeče, ki pa bo za nakup iz svojega proračuna namenila manj kot bi sicer (če Vrtčevski sklad in Svet staršev ne bi pripravljal akcij, s katerimi se polni mošnja namensko za igralo). Poleg dobrodelne note je Otroški bazar predstavljal tudi spodbujanje odgovornega odnosa do okolja s promoviranjem ponovne uporabe.

Doroteja Jazbec, predsednica UO Vrtčevskega sklada Vrtca Radeče

radeče
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja