Skip to main content
Nedelja, 3. marec 2024
02.09.2019
17:25
Grafika: Ansat TV
Osnovnošolci in srednješolci so znova sedli v šolske klopi. Vinko Hostar, ravnatelj OŠ XIV. divizije Senovo, in krški župan Miran Stanko sta prvošolce v novo šolsko leto pospremila na Senovem.

Prvi šolski dan v krški občini

SENOVO V osmih osnovnih šolah v krški občini je 2. septembra prag prestopilo 2550 otrok, od tega 293 prvošolcev. "Imamo dober podmladek, dostih je mladih, ki stopajo na novo šolsko pot," je ob tem povedal krški župan Miran Stanko. Tokratni gostitelj, ravnatelj OŠ XIV. divizije Senovo, Vinko Hostar dodaja, da imajo v tem šolskem letu v 17 oddelkih 304 učence, od tega je v dveh oddelkih 43 prvošolcev. "Število je že dve leti enako, se pa povečuje in tudi v prihodnjih letih pričakujemo še večje število," je še povedal Hostar.

Stanko: "Nadaljnji trendi kažejo na zmanjšanje števila otrok"

"V tem šolskem letu ni čutiti kakšnega posebnega osipa, vendar pa trendi za nadaljne leta kažejo na zmanjšanje števila otrok. Upam, da ta padec ne bo prevelik," o trendih še pove krški župan. V krški občini sicer zaključujejo ciklus obnov. "Večina šol je že obnovljenih, nekatere nas še čakajo,"

VEČ O PRVEM ŠOLSKEM DNEVU V ODDAJI
POSAVSKI TEDNIK NA ANSAT TV V TOREK OB 20. URI.

(bš)

krško
video
ansat tv

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja