Skip to main content
V Posavju 16.3° C Torek, 21. marec 2023
12.03.2020
13:53
Gasilski kviz Radeče
Foto: Doroteja Jazbec
Preteklo nedeljo je na igrišču radeške šole in v prostorih radeške enote Glasbene šole Laško-Radeče potekal kviz gasilske mladine Gasilske zveze Radeče, na katerem je sodelovalo 16 ekip.

Gasilski kviz v Radečah

RADEČE Tekmovanja se je udeležilo devet ekip pionirjev (ter ena ekipa, ki je nastopila izven konkurence) in šest ekip mladincev,  medtem ko je v kategoriji gasilskih pripravnikov letos nastala vrzel in ni bilo sodelujočih z vidika najstarejših članov gasilske mladine iz nobenega izmed štirih gasilskih društev z območja Radeč.

Pionirje in mladince v postroju je nagovoril predsednik Komisije za delo z mladino pri GZ Radeče Sebastjan Jevševar, ki je bil obenem tudi vodja tekmovanja, poleg sta bila seveda tudi predsednik in poveljnik GZ Radeče Rado Mrežar in Karl Klembas, ob pozdravu pred samim začetkom tekmovalnega dopoldneva pa sta bila prisotna tudi radeški župan Tomaž Režun v družbi državnozborskega poslanca Matjaža Hana.

Gasilski podmladek se je pomeril tako v praktičnih veščinah kot poznavanju teoretičnega dela gasilstva; v njim dobro poznanem štafetnem vezanju vozlov, gasilski spretnosti, manjkala ni niti križanka, v kateri so iskali besede z gasilsko tematiko, med drugim pa se je preverjalo tudi njihovo poznavanje področja prve pomoči in požarne preventive.

Po zaključenem tekmovalnem delu so se vse ekipe iz območja okrog radeške šole prestavile na dvorišče gasilskega doma v središču Radeč, kjer so člani PGD Radeče pripravili malico za sodelujoče ekipe, po okrepčilu pa je sledila težko pričakovana razglasitev rezultatov.

Fotogalerija (Foto: Doroteja Jazbec):

Med pionirji je tekmovala ena ekipa iz PGD Svibno, ki se je ob koncu tudi razveselila zmage ter po štiri ekipe iz PGD Radeče in PGD Jagnjenica, izven konkurence pa je nastopila še "trojka" s Svibna. 2. in 3. mesto sta osvojili radeški ekipi.

PGD Jagnjenica je v kategoriji mladincev nastopila s tremi ekipami, PGD Svibno z dvema in PGD Vrhovo z eno, med njimi pa so se kot najboljši izkazali člani ekipe PGD Jagnjenica mladinci 1, 2. mesto je pripadlo mladim vrhovškim gasilkam in tretje ekipi PGD Svibno 2.

Mladi gasilci bi sicer morali nastopiti na regijski preizkušnji, ki je bila načrtovana za prihodnjo nedeljo (22. marca) v OŠ Dobrna, a se je tekmovanje zaradi preprečevanja širjenja koronavirusa prestavilo. Tudi državni kviz gasilske mladine, ki bi moral potekati 4. aprila v Trebnjem, je glede na obvestilo krovne gasilske organizacije odpovedan zaradi povečanega epidemiološkega tveganja oziroma prestavljen na jesensko obdobje.

Doroteja Jazbec

radeče
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi