Skip to main content
Nedelja, 28. maj 2023
18.12.2020
17:48
Prvomajska ulica v Sevnici
Grafika: ePosavje.com
Prvomajska ulica v Sevnici je dobila novo podobo, in sicer na odseku od zdravstvenega doma do križišča nad Kopitarno v skupni dolžini približno 400 metrov. Nič ne bo od krožišča, zgolj križišče.

Prenova Prvomajske ulice v Sevnici

SEVNICA Pri prenovi Prvomajske ulice so preuredili kanalizacijo, projekt pa je zajemal tudi ureditev lokalne ceste, pločnika in javne razsvetljave na tem 400-metrskem odseku. "S prenovo je bistveno izboljšana infrastruktura, ne le za avtomobile, ampak tudi za pešce, izboljšani pa so predvsem komunalni vodi. Na tem delu je bila razsvetljava nekoliko manj močna in intenzivna, kar je bilo skoraj moteče za obisk Športnega doma kot pomembnega objekta v mestu," je po končanih delih povedal sevniški župan Srečko Ocvirk.

Ideja o krožišča padla v vodo

Križišče so želeli preurediti v mini krožišče, a do tega ni prišlo, saj se stanovalci bližnjega bloka niso strinjali, da bi del zelenice namenili za ureditev javne infrastrukture. Sevniški župan pravi, " bi bilo krožišče nekoliko bolj udobno, kot je klasično križišče, tako s prometno-tehničnega kot z varnostnega vidika, a kljub temu ne gre za nek primanjkljaj na tej cesti. Kjer pa so ureditve večje, predvsem pa promet bolj intenziven, bi bila izguba večja."

Zdaj še hortikulturna ureditev okolice

Vrednost investicije dobrih 300 tisoč evrov

V naslednjih mesecih sledi še hortikulturna ureditev. "To bo kot redno delo, pa vendar je pomembno, da se ob taki cesti zamenjajo drevesa, da se hortikulturno uredi," še dodaja Ocvirk. Vrednost investicije je znašala 300 tristo tisoč evrov.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

(bš)

sevnica
video
posavski tednik

Pridružite se nam

Novice iz Posavja