Skip to main content
V Posavju -5.5° C Torek, 7. februar 2023
05.04.2019
11:47
Foto: OŠ Jurija Dalmatina Krško
Prvošolčki z OŠ Jurija Dalmatina Krško so vključeni v projekt Pasavček. V nadaljevanju objavljamo daljši prispevek o projektu in fotogalerijo.

Projekt Pasavček

Poklicna gasilska enota in reševalci

Pasavček Letošnje šolsko leto smo vsi prvošolci vključeni v projekt Pasavček. V okviru projekta smo se tako zavestno varno vozili v avtomobilih in skrbeli, da so vsi potniki v vozilu varno pripeti, kot pešci pa smo upoštevali pravila varne hoje. V mesecu marcu smo obiskali tudi Poklicno gasilsko enoto Krško, kjer so nam prikazali gašenje požara, razkazali gasilska vozila in njihovo opremo. K nam pa so se pripeljali tudi reševalci in nam razkazali njihovo reševalno vozilo in pripomočke.

Policijska postaja Krško

Na zadnji potep smo se odpravili še na Policijsko postajo Krško. Tam smo bili navdušeni nad njihovimi vozili, zaščitno opremo in pripomočki, ki jih potrebujejo za opravljanje svojega dela. Dovolili so nam, da smo si ogledali tudi zapor, kamor zaprejo nepridiprave in kršitelje javnega reda in miru. Ogled nam je bil tako všeč, da smo ob prihodu v šolo imeli uro likovne umetnosti kar zunaj pred vhodom, kjer smo z barvnimi kredami na asfalt narisali tisto, kar se nam je najbolj vtisnilo v spomin in pod našimi prstki so nastale prave umetnine.

Učenci 1. č OŠ Jurija Dalmatina Krško

krško
šole v posavju
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja