Skip to main content
Sobota, 24. februar 2024
25.02.2020
10:05
Pustna povorka v Kostanjevici na Krki
Foto: ePosavje.com
Pustna povorka v Kostanjevici na Krki je v sklopu letošnje Šelmarija v nedeljskem popoldnevu na kostanjeviški otok zvabila lepo število pustnih mask in še več obiskovalcev. Fotografije v nadaljevanju.

Pustna povorka v Kostanjevici na Krki

KOSTANJEVICA NA KRKI S petkovim odprtjem ambasade v Šentjerneju in nedeljsko pustno budnico se je začela letošnja kostanjeviška Šelmarija. Nedeljski oklic kurenta s pustno povorko je eden treh vrhuncev dogajanj v tem slabem tednu dni.

V ponedeljek bodo izvolili novega predsednika

Šelmarija se bo nadaljevala v ponedeljkovem večeru z baklado in občnim zborom pustne vlade Prforcenhaus, na kateri bo Jure Jordan, predsednik pustne vlade v zadnjem enoletnem mandatu, predal žezlo in krono nasledniku. Do pepelčnine srede, ko bo sledil pogreb kurena in vesela sedmina, bodo sicer sledili še štirje dogodki.

Povorka po tradicionalni poti

Na letošnji pustni povorki, ki je potekala po tradicionalni poti od "starega" kulturnega doma mimo občinske stavbe in po otoku do Tamal'ga placa, so se predstavile maske od blizu in daleč. Ob gostiteljih, maskah iz pustne vlade Prforcenhaus, pihalnemu orkestru, purgergardi in konjenikih, se je predstavila skupina z Malenc, za muziko so poskrbeli tudi Šentjernejčani in Novomeščani, od drugih skupin je bilo še največ "vardistov", manjkali pa niso niti kurenti.

Fotogalerija  (Foto: ePosavje.com):

Vabljeni k sooblikovanju vsebin!

Ste bili v Kostanjevici na Krki in bi želeli objaviti fotografije, videoposnetke ali zapis?

Fotografije za objavo nam lahko pošljete na elektronski naslov info@eposavje.com ali v zasebna sporočila na družbenih omrežjih - poiščite @eposavje na Instagramu ali Twitterju, na Facebooku nas najdete na @ePosavje.com.

(bš)

kostanjevica na krki
fotogalerija
šelmarija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja