Skip to main content
V Posavju 5.5° C Petek, 9. december 2022
24.02.2020
12:08
Pustovanje na Brezovski Gori
Foto: Doroteja Jazbec
Po tem, ko se je Vaška skupnost Brezovska gora zadnjih nekaj let lotevala vaškega pustovanja, je tokratna maškarada potekala kot čisto prava pustna povorka. Več v nadaljevanju novice.

Pustovanje v Krajevni skupnosti Senuše

SENUŠE Na pobudo svetnika Sveta KS Senuše, ki zastopa Brezovsko goro, Damjana Pavlina, so se povezali svetniki – predstavniki še ostalih vasi in pripravili širše organizirano pustovanje. Zbor pustnih šem se je začel ob 13. uri v Brezovski gori, pri vaškem kozolčku, namenjenem obveščanju in karavana pisanih maškar se je po skupinski fotografiji ob gasilskem kombiju (projektu nasproti so stopili tudi domači gasilci iz PGD Senuše) peš odpravila skozi glavno cesto, vse do odcepa proti Senušam na koncu vasi.

Fotogalerija (Foto: Doroteja Jazbec):

Priložnost za druženje

Vmes so seveda sledili kratki postanki s sladkanjem s krofi, pa tudi grla smo si pustne šeme vsake toliko časa malce omočile. Ob pol treh popoldan smo prispeli na Senuše, kjer sta nas pričakali miška Urška in čarovnica Metka ter nas prijazno postregli s pijačo in krofi, pridružile pa so se že tudi otroške in odrasle maškare iz Senuš, Brezja, Straže, Dednega Vrha in Drenovca. Tako so se prvega pustovanja v organizaciji KS Senuše in ob sodelovanju PGD Senuše, ki je za blizu sedemdeset krajanov pripravilo pogostitev v dvorani nekdanje podružnične šole (ki je danes večnamenski dom), udeležili praktično vaščani vseh šestih naselij, ki spadajo pod senuško krajevno skupnost.

Druženje je tako znova povezalo krajane, otroci so se zabavali predvsem na igralih ob igrišču, odrasli pa norčavo zaznamovan dan izkoristili za klepet – telefoni, socialna omrežja in povezava s spletom so za nekaj časa obstali ob strani, vaščani KS Senuše pa smo se posvetili en drugemu skozi pogovor preko očesnih stikov in govorjenih besed.

Doroteja Jazbec

krško
fotogalerija

Pridružite se nam