Skip to main content
V Posavju 12.6° C Torek, 26. oktober 2021
25.12.2019
15:12
Milan Jesenšek, 90 let, Radeče
Foto: Doroteja Jazbec
V letu 2019 je kot peti med sedmimi v občini (šesti slavljenec je bil Janez Zahrastnik) in četrti v radeški krajevni skupnosti, svoj visoki jubilej dopolnil Milan Jesenšek iz Prnovš.

Radeški 90-letnik iz Prnovš

RADEČE Milan Jesenšek je odraščal na Dobovcu, kot eden izmed desetih otrok (njegova mama, ki je imela že tri otroke, se je po smrti moža, ki umrl za špansko gripo, vnovič poročila in eden izmed sedmih otrok iz drugega zakona je bil tudi Milan). Leta 1955 je za svojo življenjsko sopotnico vzel Vido, ki jima je rodila hčerki Vilmo in Vesno, kateri sta svojima staršema dali štiri vnuke. Milan je obiskoval šolo za miličnika v Begunjah in sprva delal v varnostnem bataljonu, službeno plat je eno leto doživljal še kot pisarniški referent za krajevno skupnost na področju radeške lokalne samouprave, ob delu je končal še ekonomsko šolo, nato pa do pokoja delal v radeški papirnici, sprva kot interni kontrolor in najdlje kot kadrovik.

Fotogalerija (Foto: Doroteja Jazbec):

Po tem, ko je 11. decembra dopolnil svojih devet desetletij, so mu teden pozneje, 18. decembra čestitke izrekli župan Občine Radeče, Tomaž Režun, sekretar Območnega združenja Laško-Radeče, Vlado Marot in predsednica Društva Radeče, Jožefa Novak, kot tudi predsednik in tajnica KO RK Radeče, Miha Kunej in Terezija Ocepek. Prijetno druženje se je sklenilo s pogostitvijo in druženjem s slavljencem in njegovimi najbližjimi.

Doroteja Jazbec

radeče
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja