Skip to main content
Petek, 22. september 2023
22.05.2019
11:46
Foto: Doroteja Jazbec
Na petkovo jutro je pred radeško poslovalnico Mercatorja potekala razglasitev rezultatov s podelitvijo donacij sodelujočim v dobrodelni akciji "najboljšega soseda", Radi delamo dobro.

RADEČE Kot je povedala Urška Žohar iz Mercatorja, njihova trgovska družba praznuje v letošnjem letu okrogli jubilej, 70 let in ob tej priložnosti so širom po Sloveniji v 70 krajih izvedli akcijo Radi delamo dobro, v sklopu katere so podelili skupno 90.000 EUR.

V Radečah so se za glasove (žetone) kupcev borili Društvo upokojencev Radeče, Klub Mažorete RAP in Prostovoljno gasilsko društvo Radeče, med katerimi je ravno slednje, kot tudi že pred štirimi leti v istovrstnem projektu, zmagalo ter osvojilo donacijo najvišjega zneska (1000 EUR).

Drugi zapovrstjo po številu zbranih glasov so bili DU Radeče, ki so prejeli darilno kartico v višini 200 EUR in tretje radeške mažorete, ki so v svoj razpoložljivi društveni proračun prejele 100 EUR – mlade plesalke športnice Lucija Skale, Neža Zorec, Zala Zupan in Eva Davidovič Meh so v svoji značilni oranžni opravi ob današnji priložnosti razglasitve rezultatov in podelitvi donacij tudi nastopile pod vodstvom njihove strokovne vodje Tanje Zupan.

Donacije je vsem trem sodelujočim podelila Marija Vovk, poslovodja Marketa Mercator Radeče, ob čemer sta bili navzoči še dve njeni sodelavki in že uvodoma omenjena področna vodja Žoharjeva.

Fotogalerija:

Ob prejemu zmagovalne donacije je spregovoril predsednik PGD Radeče, Luka Suzić, kateri je povedal, da so tako samega sodelovanja kot tudi prejema tisočaka v gasilskih vrstah izredno veseli ter se v imenu društva zavezal, da bo namenjena donacija porabljena namensko, kot je bilo ob prijavi v projekt tudi zapisano.

Po njegovih besedah bodo radeški gasilci denar namenili za nakup gasilske zaščitne opreme (ali obleke), resni razmisleki pa potekajo tudi v smeri nakupa vodnega sesalnika, ki omogoča učinkovito in skorajda popolno črpanje poplavljene tekočine na večji površini. Druženje se je sklenilo ob prigrizku in klepetu.

Doroteja Jazbec

radeče
pgd radeče

Pridružite se nam

Novice iz Posavja