Skip to main content
Petek, 22. september 2023
21.03.2019
07:27
Foto: Vesna Bregar
Sekcija za pohodništvo pri Društvu upokojencev Radeče si je na prvi (koledarski) pomladni dan letošnjega leta izbrala organizirati pohod na Svinjski rt.

Pomlad v času njihovega pohoda pravzaprav še ni prišla, uradno se je namreč pričela s spomladanskim enakonočjem in le-to je nastopilo ob 21:58.

Pred nekdanjim Metal-lesom v Radečah se je zbralo 15 pohodnikov in četudi je bil jutranji veter močan, hladen in oster, jim to ni vzelo poguma, zlasti, ker so ob zmerni hoji imeli tudi priložnost medsebojno poklepetati in si ogledovati prebujajoče se prve pomladanske cvetlice.

Po tem, ko so dokaj hitro prispeli na cilj, so bili seveda nagrajeni s čudovitim razgledom na, s soncem obsijane Radeče, vpisali so se v planinsko knjigo in odšli nazaj proti dolini.

Prijetno popestritev jutranjega druženja je predstavljal tudi postanek v zidanici Dular, kjer so se ob toploti gašperčka (pojasnilo za mlajšo generacijo: gre za majhno peč na drva) nekoliko ogreli, ob tem pa bili prijazno postreženi s sladkimi dobrotami in aperitivi iz več različnih zelišč (v izogib kakšnemu prehladu).

Navzoči so bili enotnega mnenja, da tovrstno druženje poživi ne le telo, pač pa tudi duha, zato so sklenili, da se bodo enkrat mesečno v čim večjem številu podajali na bližnje hribe ter k prijetni rekreativni dejavosti povabili tudi kakšnega znanca, soseda in prijatelja.

Znano je že, da bodo aprila osvojili Žebnik - o datumu, zbornem mestu in ostalih podrobnostih bodo informacije na voljo preko že ustaljenih obveščevalnih kanalov: preko oglasne deske Društva upokojencev Radeče, preko panoja pri Gostilni Pr' Veseljak, telefonsko in elektronsko kot tudi ustno.

Sekcija za pohodništvo pri Društvu upokojencev Radeče vas (ne glede na starost in spol) toplo vabi k rekreativno-družabnemu pohajkovanju po domačih gričih!

Doroteja Jazbec 
Vir: Vesna Bregar
Foto: Vesna Bregar in Lina Škarget

radeče
fotogalerija

Pridružite se nam