Skip to main content
V Posavju 8.5° C Četrtek, 27. februar 2020
09.05.2019
13:02
Foto: Mladinski center Krško
Projekt RIS, v katerem sodelujejo MC Krško (nosilec projekta), DI Zaupanje, MD Bistrica ob Sotli ter KTRC Radeče, je namenjen razvoju sistematičnega dela z mladimi v Posavju.

Rast(išče) sreče V sredo, 8. maja, so partnerji pripravili tiskovno konferenco v MC Sevnica z namenom predstavitve delnih rezultatov projekta in predvsem predstavitve terenskega vozila poimenovanega (O)srečevalnik, na kratko Srečko, ki je gibalo pomembne aktivnosti projekta - mladinskega uličnega dela. Ulično delo je namenjeno temu, da mladinski delavci gredo na teren tam, kjer se mladi zadržujejo (na ulice, igrišča….) ter so gibalo aktivnosti na prostem. V ta namen so se partnerji izobraževali in raziskovali teren ter proti koncu leta 2018 preuredili njihovo terensko vozilo Srečka v mobilni mladinski center na kolesih. V letošnjem letu, v 2. fazi projekta poimenovani »Srečko najde«, pa bodo partnerji skupno izvedli 100 intervencij mladinskega uličnega dela.


Do marca zabeležili 2000 obiskov mladostnikov V obeh letih projekta partnerji izvajajo preventivna središča in individualno delo z mladostniki po metodi case management. Preventivna središča so na voljo mladostnikom v času po zaključku pouka za druženje, pisanje domačih nalog, sodelovanje v delavnicah... Vključno do meseca marca 2019 so partnerji zabeležili 2000 obiskov mladostnikov v preventivnih središčih ter vključili več kot 40 mladih posameznikov v kontinuirano individualno delo.

Partnerji skozi ves čas projekta vabijo k sodelovanju tudi nove prostovoljce, ki si želijo delati z mladimi in širiti svoje znanje in veščine. Zainteresirani lahko pišete na mihaela.kovacic@mc-krsko.si in barbara.masnik@mc-krsko.si.

Vse aktivnosti v projektu so za uporabnike brezplačne. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Mladinski center Krško

krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja