Skip to main content
Sobota, 30. september 2023
09.05.2019
13:02
Foto: Mladinski center Krško
Projekt RIS, v katerem sodelujejo MC Krško (nosilec projekta), DI Zaupanje, MD Bistrica ob Sotli ter KTRC Radeče, je namenjen razvoju sistematičnega dela z mladimi v Posavju.

Rast(išče) sreče V sredo, 8. maja, so partnerji pripravili tiskovno konferenco v MC Sevnica z namenom predstavitve delnih rezultatov projekta in predvsem predstavitve terenskega vozila poimenovanega (O)srečevalnik, na kratko Srečko, ki je gibalo pomembne aktivnosti projekta - mladinskega uličnega dela. Ulično delo je namenjeno temu, da mladinski delavci gredo na teren tam, kjer se mladi zadržujejo (na ulice, igrišča….) ter so gibalo aktivnosti na prostem. V ta namen so se partnerji izobraževali in raziskovali teren ter proti koncu leta 2018 preuredili njihovo terensko vozilo Srečka v mobilni mladinski center na kolesih. V letošnjem letu, v 2. fazi projekta poimenovani »Srečko najde«, pa bodo partnerji skupno izvedli 100 intervencij mladinskega uličnega dela.


Do marca zabeležili 2000 obiskov mladostnikov V obeh letih projekta partnerji izvajajo preventivna središča in individualno delo z mladostniki po metodi case management. Preventivna središča so na voljo mladostnikom v času po zaključku pouka za druženje, pisanje domačih nalog, sodelovanje v delavnicah... Vključno do meseca marca 2019 so partnerji zabeležili 2000 obiskov mladostnikov v preventivnih središčih ter vključili več kot 40 mladih posameznikov v kontinuirano individualno delo.

Partnerji skozi ves čas projekta vabijo k sodelovanju tudi nove prostovoljce, ki si želijo delati z mladimi in širiti svoje znanje in veščine. Zainteresirani lahko pišete na mihaela.kovacic@mc-krsko.si in barbara.masnik@mc-krsko.si.

Vse aktivnosti v projektu so za uporabnike brezplačne. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Mladinski center Krško

krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi