Skip to main content
Četrtek, 7. december 2023
31.10.2019
10:19
Bučna ustvarjalnica na Vrhovem
Foto: Doroteja Jazbec
Torkovo pozno popoldne je bilo v Vrhovem veselo, nasmejano in razigrano - Prosvetno društvo Vrhovo in Gasilska zveza Radeče sta namreč v duhu skupnega (so)delovanja pripravila bučno ustvarjalnico.

Razigrana bučna ustvarjalnica v Vrhovem

VRHOVO Takoj po prihodu v t.i. mladinsko sobo Prosvetnega doma Vrhovo se je že začelo delo: oblikovanje zasnove končnega izgleda buč, izrezovanje, izdolbljanje in risanje, katero je ob skupnem delu otrok Vrhovega (med katerimi je bilo največ tistih, ki so tudi sicer aktivni na gledališkem in/ali gasilskem področju), mladine Gasilske zveze Radeče in nekaj članic le-te, več kot uspelo.

Zbralo se je 24 otrok in prav toliko staršev, prostor skupnega druženja pa je ob tem ves zažarel v oranžni barvi, saj so se po mizah in po tleh razprostirale buče vseh oblik in velikosti.

Posebno veselje je sprožila možnost poslikave otroških obrazov: na njih so se znašle pajkove mreže in pajki, okostnjaki, pa tudi prav prikupne muce.

Ob zaključku bučne ustvarjalnice, med katero seveda ni manjkalo okrepčil za otroke in odrasle, so vsi prisotni otroci prejeli posebno zahvalo za sodelovanje preko udeležbe na dogodku, pa tudi tisti, ki so organizacijsko najbolj pripomogli k uspešno izvedenem dogodku (Kristina Grubeša Kunaj, Pia Brečko, Sabina in Ema Kmetič ter Barbara Kužnik).

Fotogalerija (Foto: Doroteja Jazbec):

Popoldansko druženje v znamenju izrezovanja buč, pod katerim sta letos podpisana Prosvetno društvo Vrhovo (zanj predsednica Andreja Burkelc Klajn) in Gasilska zveza Radeče s svojima dvema komisijama; za delo z mladino pod vodstvom Sebastjana Jevševarja in za delo s članicami pod vodstvom Doroteje Jazbec, je med sodelujočimi požela navdušenje, zato ni vprašljivo, ali bosta še vsaj dva taka dogodka v prvem ciklu izvedena v prihodnjih dveh letih, eden na Jagnjenici in eden na Svibnem.

Pred razhodom seveda ni manjkalo prižigov čajnih svečk v notranjost buč ter skupinsko fotografiranje, večina otrok pa je svoje izrezljane mojstrovine, za katere so poskrbeli s pomočjo njihovih staršev, odneslo v svoje domove, kjer jih bodo še nekaj dni do praznika spomina na mrtve spominjale na kratko, a prijetno druženje tekom torkovega popoldneva med "krompirjevimi" počitnicami.

Doroteja Jazbec

radeče
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja