Skip to main content
V Posavju 6.1° C Ponedeljek, 5. december 2022
17.02.2022
22:41
Gradnja bazena v Krškem
Grafika: Občina Krško
Konec decembra smo poročali, da bodo ponovili razpis za izdelavo idejne zasnove za nov zimski bazen v Krškem. Zdaj je znano, da so oddali naročilo za izvedbo natečajnega postopka za Bazen Krško.

Razpis za izdelavo idejne zasnove za bazen Krško

KRŠKO Z Mestne občine Krško so sporočili, da so oddali javno naročilo z naslovom Izvedba natečajnega postopka za Bazen Krško Zbornici za arhitekturo in prostor Slovenije. "Naročnik je ugotovil, da so izpolnjeni pogoji za izvedbo postopka v skladu z 46. členom ZJN-3, saj iz tehničnih razlogov ni konkurence za predmet naročanja in lahko naročilo izpolni le določen ponudnik. Skladno s 2. in 12. členom Pravilnika o javnih natečajih za izbiro strokovno najprimernejših rešitev prostorskih ureditev in objektov (...) se mora javni natečaj za izbiro strokovno najprimernejših rešitev prostorskih ureditev in objektov, za katere je priprava in izvedba javnega natečaja obvezna pripraviti in izvesti v sodelovanju med naročnikom javnega natečaja in pristojno poklicno zbornico, tj. z Zbornico za arhitekturo in prostor Slovenije," pravi v obrazložitvi.

Ponudba dopustna, naročilo oddano

Z Mestne občine Krško so izbranega ponudnika 3. februarja povabili k oddaji ponudbe v postopku s pogajanji brez predhodne najave. Po preverjanju ponudbe so ugotovili, da izpolnjujejo vse pogoje in je ponudba dopustna. Zbornico za arhitekturo in prostor Slovenije so pozvali na končni krog pogajanj, a se na pogajanja niso odzvali, tako so ponudbo 61.050 evrov (z DDV) šteli kot končno. Projekt izgradnje krškega bazena se tako po decembrskem zastoju vendarle premika naprej.

Bazen, Krško, marec 2021

Zimski bazen v Krškem

Bazenska zgradba v športnem parku Stadiona Matije Gubca bo dimenzij 60 m x 55 m s kletjo, pritličjem in delnim nadstropjem. Osrednji del objekta bo plavalni bazen dimenzij 25 m x 31 metrov ter manjši spremljevalni bazen dimenzij 12,5 x 8 metrov, ki bo namenjen predvsem neplavalcem in učenju plavanja. Ob bazenu so predvideli tribune za približno 400 oseb.

Bazen v Novi Gorici z uporabnim dovoljenjem

Medtem je Mestna občina Nova Gorica pridobila uporabno dovoljenje za nov pokriti bazen, dimenzij 25 x 20 metrov. V ponedeljek, 28. februarja, bodo začeli s trimesečnim poskusnim obratovanjem, ko bodo v njem lahko zaplavali prvi uporabniki, poroča Slovenska tiskovna agencija. Na bazen težko čakajo športni klubi, ki so se srečevali s podobnimi težavami kot se srečujejo krški plavalci. Novogoričani so trenirali tudi v italijanski Gorici.

(eP)

bazen krško
krško

Pridružite se nam

Zadnje novice