Skip to main content
Petek, 1. marec 2024
04.06.2020
09:14
Križišče na cesti Brestanica - Krško
Grafika: ePosavje.com
Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo je lani v Načrt razvojnih programov vključila prenovo križišča pri Brestanici na glavni cesti Krško – Sevnica. Kje je projekt danes? Imamo odgovore.

Iz križišča bodo naredili krožišče

Na glavni cesti Krško - Sevnica v Brestanici

KRŠKO Kot pravijo, bodo trikrako križišče preuredili v krožišče. Na tem delu, kjer je v preteklosti že bilo nekaj hujših nesreč - žal tudi s smrtnim izidom - bodo izgradili krožišče in obnovili vozišče v dolžini 354 metrov in izgradili površine za pešce.

Pri domačinih bolj popularno "Na gnoju"

Ob tem bodo postavili kamnito zložbo v dolžini 37 metrov ter uredili cestno razsvetljavo, odvodnjavanje, prometno opremo in signalizacijo ter priključke na parkirišče in k stanovanjskemu objektu.

"Krožišče bo močno prispevalo k prometni varnosti"

"To križišče je nevarno, predvsem zaradi velikih hitrosti, ki jih vozila razvijejo na cesti Krško – Sevnica, tako da bo krožišče, ki bo tam urejeno, promet precej upočasnilo in močno prispevalo k varnosti prometa. Ureditev križišča je sicer v celoti izvedba Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo, kot mi je znano, gre za investicijo v višini 500.000 evrov. Postopki se vodijo in računam, da bodo kmalu začeli z deli," je povedal krški župan Miran Stanko.

Nesreča v križišču, Brestanica

Vprašali smo na Direkcijo Republike Slovenije za infrastrukturo

Objava razpisa je predvidena še v juniju

Kot so nam na naše vprašanje odgovorili z direkcije, trenutno potekajo še zadnja usklajevanja razpisne dokumentacije za gradnjo območja križišča. Objava razpisa na Portalu javnih naročil je predvidena junija letos, rok za izvedbo del pa je 150 dni od uvedbe izbranega izvajalca v delo, ki bo z deli na terenu začel še v letošnjem letu.

(bš)

krško
video
posavski tednik

Pridružite se nam

Novice iz Posavja