Skip to main content
V Posavju -2.4° C Torek, 31. januar 2023
23.12.2019
13:11
Foto: Doroteja Jazbec

V radeški knjižnici potekala razstava unikatnih izdelkov

V začetku veselega decembra so se v radeški knjižnici marsikje ustavili občudujoči pogledi na ročno izdelane unikatne dekorativne izdelke. Razstavo, ki je poimenovana povsem preprosto in iskreno: Narejeno doma, podarjeno iz srca, je pripravilo Hortikulturno društvo Radeče, z glasbo pa so program pred otvoritvijo polepšale učenke in učenec Glasbene šole Laško-Radeče.

Prostori radeške knjižnice ob nekaterih dogodkih kar pokajo po šivih, saj so postali že premajhni za vse številne obiskovalce, ki se odzivajo vabilu na različne dogodke, kot so potopisi in otvoritve razstav. Podobno je bilo tudi 6. decembra, ko sta Mira Majnar in Marjeta Brilej, članici Hortikulturnega društva Radeče, na ogled postavili okrasne izdelke, ki sta jih domiselno izdelali iz večinoma naravnih materialov kot s les, steklo, jesenski drevesni plodovi, zimzelene rastline in podobno, pa tudi iz česa, kar je bilo vnovič uporabljeno v duhu recikliranja.

FOTOGALERIJA:

Narava sama ponuja dekor

Razstava je, kot je dejala radeška knjižničarka Veronika Drašček, ki je vodila rdečo nit dogajanja, opomnik, da ni vse v denarju, v blišču in v kupljenem in da vse, kar je lepo in izdelano s trudom in ljubeznijo do potencialnega obdarjenega in tudi do same narave, ki sama ponuja dekor (če ga le znamo uzreti), diši po domačem in pomirjajočem.

Pred samo otvoritvijo razstave sta v spremljajočem kulturnem programu zaigrala Nik Strnad in Matija Lazar na harmoniko, Ema Požun na citre ter Julija Rozman in Živa Štruclin na violino.

Med sprehajanjem po prostorih radeške knjižnice ni manjkalo pohval, marsikoga je spreletela zamisel, kako bi lahko sam kaj izdelal v duhu praznikov, vsem obiskovalcem, ki so se zadržali tudi v sklepnem delu razstave ob zakuski, pa sta avtorici razstave Mira in Marjeta za slovo podarili sovo, naslikano na kamen. Znova: majhna pozornost, veliko vloženega truda in lep spomin na dogodek.

Doroteja Jazbec

radeče
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja