Skip to main content
Sobota, 9. december 2023
20.01.2020
08:21
Razstrupljanje, Knjižnica Brežice
Foto: Knjižnica Brežice
V četrtek, 16. januarja 2020, smo v Dvorani Savice Zorko v Knjižnici Brežice gostili dogodek Razstrupljanje, postenje in izguba teže: miti in resnice.

Razstrupljanje, postenje in izguba teže

Miti in resnice

BREŽICE Že sam naslov pove, da je to še kako aktualna tematika za čas po praznikih, ko večina ljudi zaužije preveč nezdrave hrane in se premalo giblje. Tokratna gosta sta bila Drago Klanšček in dr. Helena Jeriček Klanšček. O postenju poučujeta že več kot deset let. Do raziskovanja postenja so ju privedle težave, nelagodja in problemi, ki so jima slabšali kvaliteto življenja. Tako sta zgodaj začela raziskovati načine, po katerih bi bila zdrava, srečna in zadovoljna. Kot sta nam povedala, sta zaradi težav ugotovila, da njuna genska zasnova morda ni najboljša in da s postom lažje uravnavata določena telesna stanja. Tako se je skozi čas najprej s tridnevnim in kasneje pozneje z osemdnevnim postom njuno zdravstveno stanje pri vsakemu izmed njiju izboljšalo. Danes s svojimi metodami v organiziranih delavnicah postenja pomagata tudi drugim. Svojo pozitivno izkušnjo z njune delavnice postenja je predstavila gospa Mojca Lovše.

 

Fotogalerija (Foto: Knjižnica Brežice):

 

Izvedeli smo marsikaj zanimivega, o tem kako deluje mehanizem kopičenja in izgube maščobnih zalog. Ob koncu prireditve smo imeli tudi možnost okušati različne zdrave sokove, ki jih je pripravila dr. Helena Jeriček Klanšček. S svojimi nasveti in sokovi sta marsikoga izmed nas spodbudila, da se načina prehranjevanja lotimo bolj zdravo. Postenje ni le odličen način za izgubo teže, ampak lahko z njim telo učinkovito očistimo strupov, ki so se v njem nakopičili.

Ela Gaborovič,
Knjižnica Brežice

knjižnica brežice
fotogalerija

Pridružite se nam