Skip to main content
Petek, 1. december 2023
17.12.2019
09:35
Regija Posavje in Gasilska zveza Krško sta 23. novembra skladno s sprejetim programom mladinske regijske gasilske komisije soorganizirali kviz.

Kviza se je udeležilo 63 tekmovalcev 

V Osnovni šoli Jurija Dalmatina v Krškem se je zbralo 63 tekmovalcev in 18 organizacijskega ter podpornega osebja iz vrst prostovoljnih gasilcev, med katerimi so bili tudi člani Sveta regije Posavje, sicer pa so prisotni odrasli posavski gasilci v največji meri opravljali naloge sodnikov, pripravljali tekmovalne proge in skrbeli za sam nemoten potek kviza.

Tekmovalce je v uvodu pozdravil Vinko Knez, predsednik GZ Sevnica in namestnik predsedujoče regije, prisotna pa sta bila tudi predsednik in poveljnik GZ Brežice, Herman Premelč in Darko Leskovec. Pozneje je gasilski podmladek v boju za čim višje uvrstitve na kvizu prišla kratko obiskat še predsednica Gasilske zveze Krško in predsedujoča gasilski posavski regiji, Nuša Somrak.

Pomerili so se mladinci, pionirji in gasilski pripravniki

Pionirske lovorike so bile v celoti krško obarvane, saj so kot najboljši slavili člani PGD Rožno, drugo mesto so zasedli gasilci iz ekipe PGD Leskovec pri Krškem in trete mesto PGD Brege. Z vidika mladinske kategorije se je letos najbolje izkazal sevniški podmladek, 1. mesto so namreč osvojili mladi iz PGD Blanca in 3. iz PGD Zabukovje, med njimi pa je kot drugouvrščeno dobro pripravljenost znova pokazalo PGD Rožno. Tudi na regijskem nivoju je bil zaznaven primanjkljaj v vrstah gasilskih pripravnikov, saj so od teoretično največ devetih sodelujočih ekip nastopile le tri: 1. mesto so zasedli člani PGD Blanca, 2. mesto je pripadlo PGD Brestanica (GZ Krško) in tretje PGD Smednik (tudi GZ Krško).

FOTOGALERIJA (Foto: Doroteja Jazbec):

Sodelovalo je 21 ekip

Sicer so na regijskem gasilskem kvizu nastopili gasilci 21-ih ekip petnajstih prostovoljnih društev, ki pripadajo gasilskim zvezam Brežice (Bukošek, Pišece, Sromlje, Veliki Obrež), Krško (Brege, Brestanica, Leskovec , Rožno, Smednik, Veliki Podlog) in Sevnica (Blanca, Šentjanž, Tržišče, Veliki Cirnik, Zabukovje).

(Doroteja Jazbec)

gasilci
krško
sevnica
brežice
fotogalerija

Pridružite se nam