Skip to main content
V Posavju 3.4° C Četrtek, 27. januar 2022
02.12.2021
12:53
Dež in plazovi
Foto: arhiv ePosavje
Vodnatost rek v zahodni in ponekod v osrednji Sloveniji je velika in hitro povečuje, drugod je vodnatost rek še srednja. Tako hidrologi in vremenoslovci. A se bo tudi to spremenilo.

Naraščanje rek se bo nadaljevalo do visokih pretokov

KRŠKO Naraščanje rek se bo danes in v noči na petek še nadaljevalo, tudi reke na jugu, vzhodu in v osrednjem delu države bodo dosegle velike pretoke. Ljubljanica se lahko na Barju razlije v manjšem obsegu, močneje bodo narasli tudi njeni kraški pritoki, razlivanja rek so možna tudi v hribovitih delih zahodne Slovenije.

Krka bo v petek še naraščala

Na Agenciji republike Slovenije za okolje pravijo, da bo v petek preko dneva večina rek začela upadati, naraščale bodo le večje reke v spodnjem toku in kraške reke v porečjih Ljubljanice in Krke.

Kakšno bo vreme?

Nad severnim Sredozemljem je ciklonsko območje. Od Baltika proti Sredozemlju se vije obsežna vremenska fronta. S severovzhodnimi vetrovi je nad naše kraje začel dotekati hladnejši in precej vlažen zrak. V četrtek popoldne bo oblačno s padavinami, meja sneženja se bo ponekod v notranjosti spustila do nižin. V petek bo suho, čez dan se bo jasnilo.

Če je še včeraj kazalo na sneg, zaenkrat za nedeljo kaže - dež

V soboto bo delno jasno, zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Popoldne se bo najprej pooblačilo na Primorskem, zvečer pa tudi drugod. Ponekod bo zapihal jugozahodni veter. V nedeljo kaže na oblačno vreme s padavinami, po nižinah v notranjosti Slovenije bo deloma deževalo, deloma snežilo.

(eP)

vreme v posavju
krško
brežice
kostanjevica na krki
radeče
sevnica

Pridružite se nam