Skip to main content
Sreda, 17. april 2024
18.08.2020
12:51
Foto: ePosavje
Kot je na današnji novinarski konferenci sporočila ministrica za izobraževanje Simona Kustec, se s 1. septembrom v šole vračajo vsi učenci in dijaki.

Vrnitev v šole 1. septembra za vse učence in dijake

Vrnitev v šole bo potekala v skladu s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje, je poudarila ministrica na novinarski konferenci, ki je potekala danes ob konferenci ravnateljev pred prihajajočim šolskim letom na Brdu pri Kranju. "Prvega septembra se vračamo v šole, vračamo se vsi – tako v osnovne kot srednje šole. Tokrat sicer z doslednim upoštevanjem vseh epidemioloških in zaščitnih varnostnih ukrepov, ki jim moramo slediti."

Kot kaže, bodo aktivirali model B

S tem bodo aktivirali tako imenovani model B za osnovne in srednje šole - zanj velja, da se vsi učenci izobražujejo v šoli, vendar v skladu s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Sicer so izbirali med štirimi modeli, poleg omenjenega so pripravili še modele A, C in D. Po modelu A  poteka izobraževanje v šoli za vse učence in dijake, po modelu C se učenci v nižjih razredih izobražujejo v šoli, učenci od 5. do 9. razreda pa na daljavo, po modelu D pa se vsi učenci izobražujejo na daljavo. "Vse to moramo izpeljati mirno, z razumevanjem, na strpen način, strokovno in z zaupanjem. Če bomo vsemu temu sledili, potem šola 1. septembra bo, brez kakršnega koli dvoma, brez kakršne koli dileme in bo za vse."

Vlada bo o poteku izobraževanja odločala v četrtek

Če bo vlada odobrila pouk v učilnicah, o čemer bo predvidoma odločila v četrtek, bo Nacionalni inštitut za javno zdravje tako kot doslej napotil v karanteno vse učence, dijake in učitelje, ki bodo v stiku z okuženimi.

(eP)

krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki
koronavirus
šole v posavju

Pridružite se nam

Novice iz Posavja