Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
30.05.2020
11:04
Začetek splošne mature na Gimnaziji Brežice
Foto: Gimnazija Brežice
V soboto se je s pisnim izpitom iz angleščine začenja splošna matura. Letošnjo maturo bo opravljala posebna generacija, ki je svojo zrelost dokazala tudi med šolanjem na daljavo. Več v nadaljevanju.

Splošno maturo na Gimnaziji Brežice bo letos prvič opravljajo 84 dijakov

Letošnje šolsko leto in matura v znamenju epidemije

BREŽICE Svojo zrelost in znanje bodo pokazali in dokazali na maturitetnih izpitih. Zaradi epidemije novega koronavirusa bo letos izvedba splošne mature nekoliko prilagojena. Maturo bo na brežiški gimnaziji prvič opravljalo 84 dijakov.

23. junija zaključek vseh izpitov

Priprave na maturo so letos zaradi epidemije covida-19 potekale drugače kot običajno, saj so se dijaki nanjo osredotočali s poukom na daljavo. To je tudi razlog, da bodo esej iz materinščine pisali 5. maja. Na isti dan se bodo po odmoru lotili še druge izpitne pole. Pisni izpit iz matematike bo 6. junija, množica pisnih izpitov iz predmetov splošne mature pa v obdobju od 2. do vključno 17. junija. Ustni izpiti bodo potekali od 15. do 23. junija. Zaradi epidemije je bilo potrebnih tudi nekaj vsebinskih prilagoditev mature. Praktične interne dele mature so dijaki lahko oddali do 4. maja.

Fotogalerija (Foto: Gimnazija Brežice):

Tudi pri opravljanju mature upoštevanje navodil in priporočil

Tudi pri maturi bodo morali v šoli upoštevati nekaj higienskih ukrepov. Zbiranja dijakov v šoli in pri oglasni deski ne bo, dijaki bodo po elektronski pošti obveščeni, v kateri učilnici bodo opravljali maturitetni preizkus. Obvezno bo razkuževanje in umivanje rok, nošenje maske med gibanjem po šoli. V učilnicah bo praviloma po 15 kandidatov, med njimi bo moralo biti več kot 1,5 metra razdalje. Med 30-minutnimi odmori bodo dijaki ostajali v učilnici.

Rezultati bodo znani 13. julija

Z uspehom na splošni maturi bomo dijake seznanili na šolah 13. julija. Na isti dan si bodo od 7. ure lahko pogledali svoje rezultate pri posameznih predmetih s pomočjo šifre tudi na spletu.

"Drage dijakinje, dijaki, želimo veliko uspeha, znanja in sreče na maturi. Štiri leta ste se pripravljali na maturo, ki predstavlja zaključek vašim dosedanjim uspehom. Zaupajte vase in v vaše sposobnosti," so zapisali v Gimnaziji Brežice.

(Gimnazija Brežice, bš, eP)

brežice
šole v posavju
fotogalerija

Pridružite se nam

Zadnje novice