Skip to main content
Petek, 12. april 2024
25.06.2019
21:55
Foto: Luka Rudman
Organizatorji festivala Brežice, moje mesto so dogajanje začeli več kot uspešno, saj je prelep poletni dan in pestro dogajanje na brežiško grajsko dvorišče privablo okoli 2000 obiskovalcev.

Z Dnevom kruha, vina in salam pričeli festival Brežice, moje mesto

BREŽICE Glasbeno dogajanje so otvorili Brežiški flosarji, nadaljevali pa Gasilski pihalni orkester Loče, skupina Gadi, Lojze Ogorevc ter Brigita Šuler, dogodek je povezovala Erika Kralj. Tradicionalni Dan kruha, vina in salam, ki že vrsto let poteka na praznični predvečer, so obogatila številna turistična in vinogradniška društva ter lokalni ponudniki, ki so na stojnice povabili z najboljšimi salamami, sirom, lokalno vinsko pridelavo ... Tekom popoldneva je potekalo tudi tekmovanje za najboljši festivalski kruh, kjer so letos izbirali med rekordnim številom prijavljenih kruhov, oddanih je bilo namreč kar 55 slastnih hlebcev. V kategoriji beli kruh je slavila Marija Šepetavc iz Župelevca, v kategoriji kruh posebnih vrst pa Tatjana Kramer iz Kapel. Podelili so tudi skulpture za Županovo vino 2019, kjer je v kategoriji CVIČEK PTP zmagal Miran Skočaj iz Cerkelj ob Krki, v kategoriji BIZELJČAN PTP pa Martina Matjašič iz Sromelj. Branko Varlec iz Pišec je v letošnjem letu pridelal sauvignon, ki je postal »izbrano županovo vino«.

Fotogalerija:

Brežice, moje mesto se nadaljuje že v sredo

Pester brežiški teden se nadaljuje že v sredo, ko se bo v mestnem jedru ob 21. uri odvil koncertni večer z gostiteljico Nušo Derendo, ki je na domači oder povabila Klemna Slakonjo, Alyo ter Aleksandra Mežka. Pestro bo tudi na brežiškem gradu, kjer bodo tekom celotnega dne obeležili 70 let Posavskega muzeja Brežice; Med drugim bodo ob 11. uri odprli večzvrstno razstavo ŠTIRJE ELEMENTI: 3 – ZEMLJA, ob 19. uri pa vabijo na Večer pod muzejem, kjer vas bodo v družbi vina in glasbe popeljali v osmo desetletje muzeja. Posebni gost bo prof. dr. Janez Bogataj.

Vikend na Brežice, moje mesto

Konec tedna bodo na osrednjem prizorišču festivala nastopili Siddharta, Gibonni, Elemental, Nika Zorjan in Manouche, zadišalo pa bo iz Kuhne na ulci, kjer bodo kuhali mojstri iz Slovenije, Hrvaške in Slovaške. Pripravili bodo tudi Tek s Primožem Kozmusom, Škratja Čarovnija z Romano Krajnčan, Bosonogi pohod na Sv. Vid ter Summer Jam v Beach baru Tochka. Vstopnine ni! Več na www.bmm.si.

Brežice, moje mesto

brežice
brežice moje mesto
fotogalerija

Pridružite se nam