Skip to main content
V Posavju 20.7° C Torek, 3. avgust 2021
05.04.2019
08:25
Foto: Ansat TV
Prejšnji teden so se sestali člani sevniškega občinskega sveta. Kaj vse so imeli na dnevnem redu tokratne seje? V nadaljevanju si poglejte TV prispevek iz oddaje Posavski tednik na Ansat TV.

Novi podžupan Med drugim so potrdili predlog o določitvi stroškov lokacijske preveritve in določitve takse za obravnavanje zasebnih pobud za spremembo namenske rabe in potrdili podžupana Janeza Kukca.

Določitev stroškov lokacijske preveritve

Lokacijska preveritev je bila kot novost v naboru inštrumentov občinskega prostorskega načrtovanja v Zakon o urejanju prostora vpeljana junija 2018. Lokacijska preveritev sicer ni brezplačna, v Sevnici pa so stroške razdelili na tri sklope.

Koliko bo stal postopek? Postopek določanja stavbnega zemljišča pri posamezni poselitvi bo stal 1050 evrov, postopek za individualno odstopanje od prostorskih izvedbenih pogojev 1750 evrov za pravne oziroma 1500 evrov za fizične osebe, postopek omogočanja začasne rabe prostora pa bo stal 1400 evrov, kar bo sicer za okoli tretjino nižje od predlaganih zneskov s strani ministrstva.

Ansat TV

sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja