Skip to main content
Petek, 1. marec 2024
14.12.2020
17:06
Srečko Ocvirk o stanju v občini Sevnica, december 2020
S sevniškim županom Srečkom Ocvirkom smo se pogovarjali o stanju v občini, delu Štaba Civilne zaščite občine Sevnica in delu v prihodnjih tednih.

V 12 dneh decembra v občini Sevnica 297 potrjenih primerov

SEVNICA V občini Sevnica so v dvanajstih decembrskih dneh zabeležili 297 potrjenih primerov okužbe s SARS-CoV-2 virusom in so edina občina v Posavju, kjer so vsak dan potrdili več kot dvoštevilčno novih primerov. Še več, v dvanajstih dneh so samo štirje dnevi z manj kot 20 potrjenimi primeri, od tega so najmanj potrjenih primerov - 16 - zabeležili v nedeljo, 6. decembra.

Ocvirk: "Pomembno je, da je kritična infrastruktura pravilno organizirana"

"Nastala situacija, epidemiološka situacija v Občini Sevnica ni dobra. Je slaba in moramo ji slediti z drugimi ukrepi policije, ukrepi gasilskih društev, organizacijo življenja v vrtcih, ki je tudi zelo pomembno. Pomembne so tudi upravne inštitucije, da delo kljub temu primerno teče in so naloge izpolnjene, hkrati pa ne povečujemo tveganj v okolju. To je pomembno, kajti kritična infrastruktura, kot ji pravimo, se sedaj izkazuje, kako je pomembno, da je pravilno organizirana, da posamezne dejavnosti ne padejo, da niso izpostavljene prekuženju in celo zaprtju. To so komunalne dejavnosti tudi upravne dejavnosti, predvsem pa zdravstvena in pa še marsikatera druga," nam je povedal sevniški župan Srečko Ocvirk.

Tedenska srečanja delnega štaba Civilne zaščite

"Ključ uspeha je zavedanje vseh občanov o pravilnem ravnanju v tem času"

V Sevnici se tedensko srečajo na krajših sestankih delni štab civilne zaščite. "Najbolj pričakovanje informacije so s strani zdravstvene stroke, ostale inštitucije sledimo potrebam in svoje delo prilagajamo nastali situaciji," pravi sevniški župan. "Zelo pomembno je, da to situacijo spremljamo, ključ do uspeha pa je zavedanje vseh občanov o pravilnem ravnanju v tem času."

"Varujemo svoje in tuje zdravje s pravilnim ravnanjem"

Ocvirk dodaja, da "mora biti ravnanje usmerjeno ne zgolj v izpolnjevanje predpisov, predvsem v razumevanje predpisov in razumevanje, kako izpolnjevanje teh predpisov koristi nam samim in soljudem, ki delujejo v vsem prostoru in varujemo svoje in predvsem tuje zdravje s pravilnim ravnanjem."

Kako se je število aktivnih primerov v občini Sevnica gibalo od 30. septembra naprej?

In kako se je število aktivnih primerov v občini Sevnica gibalo od 30. septembra naprej? Do sredine novembra je bilo največ aktivnih primerov v času izbruha virusa v Trubarjevem domu v Loki pri Zidanem Mostu, ko so imeli 27. in 28. oktobra v občini 212 potrjenih aktivnih primerov.

12. novembra 107, 26. novembra prek 200, 11. decembra prek 300

In kje smo danes? Od 28. oktobra se je število aktivnih primerov okužbe s SARS-CoV-2 v občini Sevnica uspešno znižalo vse do 12. novembra in številke 107, ko je ob 27 potrjenih primerih v dnevu število aktivnih poskočilo na 122. Nato sta sledila dva dneva z upadom  števila aktivnih, 19. novembra so presegli številko 155, 26. novembra številko 200, 11. decembra pa številko 300 aktivnih primerov v občini.

Število aktivnih primerov v občini Sevnica, september - december 2020

 

(bš)

sevnica
koronavirus
video

Pridružite se nam