Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
17.11.2021
08:27
Samotestiranje učencev na OŠ Leskovec pri Krškem
Foto: ePosavje.com
Potem ko je prejšnji teden v veljavo stopil ukrep o obveznem nošenju mask za vse osnovnošolce, bo od srede še obvezno samotestiranje trikrat tedensko. Bili smo na OŠ Leskovec pri Krškem.

"Naš cilj je tudi, da ostanemo v šoli"

KRŠKO Učenci, ki se ne bodo samotestirali, se bodo izobraževali na daljavo, saj jim bo vstop v šolo začasno prepovedan. Poglejmo, kako nove ukrepe komentirajo na Osnovni šoli Leskovec pri Krškem. Ali so pripravljeni na šolanje v učilnici in na daljavo? Naš glavni cilj je kvaliteta pouka, naš cilj je tudi, da ostanemo v šoli, je jasna ravnateljica Osnovne šole Leskovec pri Krškem Jožica Repše.

V Leskovcu so pripravljeni na samotestiranje

"Vemo, da je pouk v šoli drugačne kvalitete in ima drugačne učinke. Resda je pouk na daljavo ena izmed možnih oblik, vendar še zdaleč ga ne moremo enačiti z učenjem v šoli," pravi ravnateljica. Na samotestiranje učencev so pripravljeni, čeprav bo sama izvedba terjala veliko časa.

In kako bo potekalo samotestiranje?

"Učenci naj bi se sami samotestirali pred začetkom prve aktivnosti v šoli. To pomeni v razredu, v varnem okolju. Tako ali tako so vsi učenci ves čas v matičnih učilnicah in učitelji, ki bodo prvo uro aktivnosti tisti dan v razredu, bodo prisotni pri testiranju," še dodaja sogovornica. Učenci, ki se ne bodo samotestirali, se bodo izobraževali na daljavo.

Mnenja staršev deljena

Mnenja staršev so različna, a se večinoma strinjajo, da je spoštovanje ukrepov nujno, če želijo normalen potek pouka v šolah. "Če je treba, je pač treba. To je še minimalno, kar se moramo žrtvovati v primerjavi z zdravstvenimi delavci. Mi s tem nimamo težav," nam je povedala ena od mamic učenke. "Med poukom ne vem, če bi bilo potrebno. Mislim, da bi lahko rešili z malo večjo razdaljo. Glede samotestiranja pa se mi zdi, da je za tako majhne otroke... Ne vem, bomo še počakali do srede in videli, kaj bo."

"Sem proti temu, ampak če bo potrebno, da šole ostanejo odprte, to podpiram," je povedal eden izmed očetov. Drugi pa, da so to preveč pretirani ukrepi za otroke. "Sin je prvi razred. Ne vem še, kako bomo: Verjetno bo doma, ne bo se testiral," je povedal sogovornik.

Ravnateljica OŠ Leskovec pri Krškem

"Ne podpiramo tega hibridnega izobraževanja"

"Šola bo morala poskrbeti za otroke, ki bodo doma. Ne podpiramo tega hibridnega izobraževanja, ker je zelo težko. Tudi oprema zahteva svoje in nimamo kaj veliko te opreme, ki bi omogoča kvaliteten prenos podajanja snovi v razredu in skupinici doma," še dodaja ravnateljica. Za vse učence, ki so v zadnjih šestih mesecih preboleli Covid-19 ali so cepljeni, testiranje ne bo potrebno.

(eP)

koronavirus
krško
brežice
sevnica
covid19
radeče
kostanjevica na krki

Pridružite se nam

Novice iz Posavja