Skip to main content
Četrtek, 1. junij 2023
19.03.2019
07:14
Foto: Tamara Ogorevc
Osnovna šola dr. Jožeta Toporišiča Dobva je skupaj z vrtcem sodelovala v projektu Izobraževalnega centra Eksena, ki je potekal v okviru tedna Mednarodnega dneva strpnosti.

Projekt se imenuje Mednarodni dan strpnosti – dan za strpnost in prijateljstvo, in vsako leto nameni pozornost drugi temi. Letošnja tema projekta je bila »Stop obrekovanju«. Na to temo so otroci iz vrtca in učenci iz šole likovno ustvarjali in se pisno izražali. Najboljše izdelke smo poslali na natečaj. Na natečaju je sodelovalo 183 vrtcev in šol iz cele Slovenije.

Ob zaključku projekta je natečajna komisija razglasila najboljše izdelke v posamezni kategoriji. Sara Botički iz skupine Zvezdice je pod vodstvom mentoric Nataše Stanič Grgij in Mirjane Božič s svojo risbo osvojila 2. mesto v kategoriji vrtci. Skupaj z mentorico in koordinatorico projekta ter ravnateljico Ivano Baškovič je bila povabljena v Hišo Evropske unije na svečano podelitev. Plaketo je Sari podelila varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer, častna pokroviteljica projekta, ki je s svojim govorom otvorila tudi razstavo izbranih izdelkov.

Med izbranimi izdelki sta poleg Sarine risbe razstavljeni še risba Lea Kranjca iz 3. a razreda ter pesem Karle Ogorevc iz 5. b razreda. Obema iskrene čestitke!

Svečano podelitev sta vodila avtorja projekta Ajda Bezenšek Špetič, strokovna direktorica Izobraževalnega centra Eksena, in dr. Nejc Jelen, vodja projekta Mi smo ZA STRPNOST! Podelitev in otvoritev razstave so popestrili s krajšim kulturnim programom.

Tamara Ogorevc, koordinatorica projekta na šoli

brežice
dobova
šole v posavju

Pridružite se nam