Skip to main content
Ponedeljek, 15. april 2024
20.08.2021
15:44
Izgubljeni tovornjarkaji čez Bučerco
Foto: ePosavje.com
S prihodom moderne tehnologije in uporabo GPS pametnih mobilnih naprav smo ljudje pozabili na velike plahte in cestne karte ter "analogno gledanje" prometnih oznak ob cesti. Tovornjakarji pa tudi.

Izgubljeni tovornjakarji

KRŠKO Od začetka letošnjega leta so lahko domačini po Zdolski cesti v Krškem in naprej čez Kremen ter Bučerco prek Ponikve do Anž opazili več težkih tovornjakov. Tovornjakarji so bili od vsepovsod in z različnimi registrskimi tablicami - tudi iz Turčije, Romunije, Bosne in Hercegovine ter Hrvaške. Voznikom tovornjakov, več kot očitno so se izgubili s pomočjo GPS pametnih telefonov, je preglavice delalo že križišče pri Zdolski cesti in Naselju nuklearne elektrarne na Vidmu v Krškem.

Na Senovo prek Bučerce

Enega takšnih tovornjakarjev s hrvaškimi registrskimi tablicami smo v maju ulovili na cesti z Bučerce prek Ponikve, ko se je voznik na poti proti Senovem izgubil v zeleni pokrajini in ovinkih, preizkušenih na posavski etapi kolesarske dirke Po Sloveniji. Turški tovornjakar teden dni pozneje je iskal cesto proti Bistrici ob Sotli. Čez koprivniški "graben" bi še šlo, a je bil na Gorici pri Raztezu most čez potok prevozen komaj za osebna vozila. Most zdaj tam preurejajo, tako da izgubljeni tovornjakarji niso imeli druge možnosti in so lahko le obrnili nazaj proti Brestanici.

Kremen, tabla, lokalni promet

Za tablo Kremen prepovedan promet tovornih vozil

Dovoljen je le za lokalni promet

V teh dneh so za tablo, ki označuje naselje Kremen, pristojni postavili tablo, s katero so čez Kremen, Bučerco, Ponikve in do mostu v Anžah, prepovedali promet tovornih vozil. Na tem delu je po novem promet dovoljen le tovornim vozilom za lokalni promet. Domačini so nam povedali, da se po postavljenem znaku nadejajo, da težkih in izgubljenih tovornjakov tam ne bodo več videvali.

(bš, eP)

ceste
krško
video

Pridružite se nam

Novice iz Posavja