Skip to main content
V Posavju 16.3° C Četrtek, 26. maj 2022
31.03.2021
08:31
Most v Cerkljah ob Krki, marec 2021
Obnova mostu čez reko Krko v Cerkljah ob Krki lepo napreduje, še nekaj dni in bodo tam že povezali oba bregova reke. Po napovedih bo obnova končana do 15. maja letos.

V Cerkljah ob Krki skoraj že povezali oba bregova Krke

BREŽICE Na naših straneh smo sredi meseca poročali, da dela na obnovi mostu čez Krko v Cerkljah ob Krki hitro potekajo. In res, v teh dneh so skoraj že povezali oba bregova reke Krke. Z deli so prišli le do nekaj metrov pred mostnim nosilcem na levem bregu reke, kjer zaključujejo podlage za mostni povozni parket ter postavljajo ograjo na mostu. Po napovedih bodo dela končali do 15. maja letos.

Povečali bodo nosilnost mostu

Z urejanjem podlag za mostni povozni parket sicer hkrati nameščajo tudi jekleno podkonstrukcijo mostu. Lesene vzdolžnike, ki povezujejo pilote, zamenjujejo z jeklenimi nosilci, s čimer bodo omogočili povečanje nosilnosti mostu na 15 ton, zaradi dotrajanjosti mostu je bila prej ta omejitev 3,5 ton. 

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

Most čez Krko sofinancira tudi Ministrstvo za obrambo

"Cena izgradnje je ocenjena na okoli 670.000 evrov z gradnjo in nadzorom. Zaradi premostitve vodovoda moramo podvrtati reko Krko, tako da bo potrebnih še okoli 40.000 evrov dodatnih sredstev. Ocenjujemo, da bo celotna investicija vredna nekje med 710 in 720 tisoč evrov. Most financira občina, v višini 200.000 evrov je sofinanciran s strani Ministrstva za obrambo," nam je januarja ob začetku del povedal brežiški župan.

(eP)

brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja