Skip to main content
V Posavju 2° C Torek, 28. marec 2023
05.05.2022
22:56
Zdravstveni dom Brežice
Foto: arhiv ePosavje
V začetku aprila smo poročali, da so v Brežicah podaljšali rok za prejem ponudb za dozidavo Zdravstvenega doma Brežice. Pred dnevi so ta rok zamaknili še za teden dni, je razvidno iz podatkov.

Dozidava Zdravstvenega doma Brežice

BREŽICE Na Občini Brežice so javno naročilo za dozidavo Zdravstvenega doma Brežice razdelili v dva sklopa. V prvem je naročilo za izgradnjo prizidka, v drugem sklopu pa vzpostavitev avtomatiziranega skladišča lekarne. Kot so zapisali v prvotno objavljeni dokumentaciji, bi z deli začeli v letošnjem juliju, javno naročilo pa naj bi bilo zaključeno 31. maja 2024. Ob tem bi avtomatizirano skladišče za lekarno zgradili v letu 2024. V novem prostoru bo možno umestiti vse potrebne zdravstvene programe ter lekarno. Ob postavitvi prizidka se bo v obstoječi stavbi sprostilo precej dodatnega prostora, ki ga bodo izkoristili za dodatne širitve prostorov znotraj stavbe.

Še v drugo podaljšali rok za prejem ponudb

Ponudbe za približno 1.500 m2 novih prostorov za zdravstveni dom ter lekarno zdaj pričakujejo do 16. maja, teden dni kasneje po novem datumu. Ko bodo prispele ponudbe tudi odprli. 

Več kot 6 milijonov evrov vreden projekt

V Brežicah ocenjujejo, da bo projekt vreden več kot 6 milijonov evrov. V občinskem proračunu za letošnje leto imajo za novogradnje, rekonstrukcije in adaptacije predvidenih 1.975.000 evrov, v proračunu za naslednje leto pa 2,5 milijona evrov (skupaj skoraj 4,5 milijona evrov). Po razdelitvi kolača bi lekarna prispevala dobra 2 milijona, od Eko sklada pričakujejo sofinanciranje v višini dobrih 314 tisoč evrov.

zdravstveni dom brežice
brežice
zdravje

Pridružite se nam

Poglejte tudi