Skip to main content
V Posavju 6.8° C Sobota, 4. februar 2023
06.03.2022
10:10
Senovo
Foto: arhiv ePosavje
Na vodovodnem sistemu Senovo - Brestanica prekuhavanje pitne vode ni več potrebno, voda je zdravstveno ustrezna in primerna za pitje, so sporočili iz družbe Kostak, d. d., po četrtkovem dogodku.

SOBOTA, 5. MAREC 2022

(10:10) Preklic prekuhavanja

Uporabnike pitne vode, ki se oskrbujejo iz vodovodnega sistema Senovo-Brestanica, obveščajo, da da je voda zdravstveno ustrezna in prekuhavanje ni več potrebno.

PETEK, 4. MAREC 2022

Prekuhavanje pitne vode na sistemu Senovo - Brestanica

Iz družbe Kostak, d. d., uporabnike pitne vode, ki se oskrbujejo iz vodovodnega sistema Senovo-Brestanica obveščajo, da je zaradi povišane motnosti potrebno vodo pred uporabo prekuhavati. Obvestilo velja do preklica, prosijo za razumevanje. Več informacij najdete na spletni strani www.kostak.si.

Navodila o prekuhavanju

Vodo zavremo v čisti posodi. Potem, ko zavre, naj burno vre še 1 minuto. Če je voda motna, pustimo, da se delci usedejo oz. vodo prefiltriramo skozi filter papir.

Nepojasnjen izredni dogodek v Rudniku Senovo

"Vzrok povišanje motnosti vode na sistemu Senovo-Brestanica, ki ste jo uporabniki zaznali v čletrtek, 3. marca 2022, je nepojasnjen izredni dogodek v Rudniku Senovo. Po takojšnji sanaciji in uspešni zamenjavi filtrov v Rudniku Senovo ter izpiranju vodovodnega sistema smo uspeli v poznih večernih urah pri večini uporabnikov vzpostaviti normalno stanje in zagotoviti ustrezno vodooskrbo," pravijo v družbi Kostak, d. d.

In dodajajo, da danes izvajajo vzorčenje pitne vode po celotnem vodovodnem sistemu in trenutno v vodohranih niso zaznali povišane motnosti. Do pridobitve analiz odvzetih vzorcev so se iz preventivnih razlogov odločili za ukrep prekuhavanja pitne vode.

Danes bo občasno lahko prihajalo do motenj pri oskrbi s pitno vodo

"Ker danes nadaljujemo z deli izpiranja vodovodnega sistema Senovo-Brestanica ter s pranjem vodohranov, bo lahko občasno prihajalo do motenj pri oskrbi s pitno vodo. Če opazite, da je voda motna, jo pred uporabo za prehranske namene odtočite do bistrega. V primeru, da po intenzivnem izpiranju stanje ne bo boljše, nas o tem obvestite na 07 48 17 225 ali 224. Vsem uporabnikom se zaradi težav pri oskrbi in nastale nevšečnosti opravičujemo. Hvala za razumevanje," dodajajo.

obvestila
krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi