Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
26.09.2019
08:05
Foto: OŠ Jurija Dalmatina Krško
Šestošolci OŠ Jurija Dalmatina Krško so odkrivali lepote Kozjanskega. V nadaljevanju objavljamo zapis in fotografije šestošolke Mance.

Šestošolci OŠ Jurija Dalmatina Krško na Kozjanskem

KRŠKO V petek, 20. 9., smo se 6. razredi odpravili na Kozjansko. Zjutraj smo se ob 7.45 zbrali pred telovadnico šole, kjer smo se z avtobusom odpeljali na grad Podsreda. Ko smo prispeli, smo se takoj razdelili v dve skupini. Vsako skupino je vodila gospa vodička, ki nam je pokazala grajsko dvorišče, razstavo slik Franceta Slaneta, grajsko ječo in dvorano, kjer se lahko poročijo pari. Po ogledu gradu je sledila malica.

Fotogalerija (Foto: OŠ Jurija Dalmatina Krško):

Pot smo nadaljevali do trga Podsreda, kjer smo si po bližje ogledali Upravo Kozjanskega parka. Zavrteli so nam tudi posnetek o bližajočem se Prazniku kozjanskega jabolka, ki bo drugi vikend v oktobru, torej 12.−13. oktobra.  Nato smo se sprehodili po samem trgu, posebno pozornost smo namenili sramotilnemu stebru. In za konec je sledil ogled Kukovičičevega mlina. Tu smo lahko videli, kako priti do moke. Poskusili smo tudi različne vrste kruha: čemažev, ajdin in pirin. Posladkali pa smo se lahko tudi z domačo bio marmelado. V prijetnem vzdušju smo zaključili kulturni dan in se odpravili proti domu.

Manca Avsec, 6. a

krško
šole v posavju
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja