Skip to main content
V Posavju 10.9° C Nedelja, 19. september 2021
02.10.2019
18:48
Grafika: ePosavje
Danes se bo vodnatost rek po vsej državi povečala. Čez dan bodo naraščali predvsem vodotoki v zahodnem delu države, proti večeru pa tudi drugod.

Radarska slika padavin:

IZ MINUTE V MINUTO:

(18:46) Severni veter prinesel dež in ohladitve, nalivi še možni

Severni veter je v naše kraje prinesel dež in ohladitve, nalivi so še možni v prvem delu noči na četrtek. Na Lisci se je ohladilo na 9°C, v Krškem in Cerkljah ob Krki je 14°C. Količina padavin je zaenkrat v normalnih številkah. Na Gorjancih 17,5 mm dežja, v Cerkljah ob Krki 15,4 mm, v Krškem 9,7 mm, na Lisci 17,2 mm in na Malkovcu 13,9 mm dežja.

(15:31) Prvič je zagrmelo

Ob prvem severniku se je v Leskovcu pri Krškem ohladilo na 19,2°C, v Sevnici in v Birni vasi so že na 16,9°C.

(15:30) Pogledi iz Posavja

(15:17) Hladna fronta je potrkala na vrata

Trenutno je največja intenziteta padavin v pasu med robom krške občini proti Kozjem in naprej proti Podčetrtku vse do Ptuja. Z jugovzhoda prihaja vlažen zrak z morja, s severa pritiska hladna masa, v naslednjih urah še vedno obstaja možnost močnejših nalivov.

(15:10) Ko je bilo v Trbovljah že 15°C, je bilo v Cerkljah še 24°C

Podatki z avtomatskih postaj Agencije Republike Slovenije za okolje kažejo, da je bilo ob 14.30 uri v Krškem in Cerkljah ob Krki še 24°C, v Črnomlju še stopinjo več, v Trbovljah pa 15°C, na Lisci tudi še dve stopinje hladneje. Hladna fronta je tako potrkala tudi na vrata vzhodne Slovenije.

(15:03) Na Lisci že dežuje, severnik se je še okrepil

Na Lisci že dežuje, severnik pa se je še okrepil. Pred spremembo vremena je bilo v Leskovcu pri Krškem ob 14. uri in 59 minut še 24,1°C, v Sevnici pa s severnikom in dežjem že ohlajenih 17,2°C.

(15:00) Pričenjamo s spremljanjem razvoja vremena

Po Sloveniji se je že začela sprememba vremena. V Posavju je nekaj pred 15. uro zapihal močan severni veter, pooblačilo se je, na zahodu so že prve padavine.

Posamezne reke bodo dosegle velike pretoke

Največje povečanje pretokov hidrologi pričakujejo zvečer in v noči na četrtek, ko bodo posamezne reke dosegle velike pretoke.

Lahko narastejo hudourniki

Ob krajevnih nevihtah lahko močneje narastejo hudourniški vodotoki v večjem delu države, zlasti v osrednjem in vzhodnem delu, v četrtek bo večina rek že začela upadati.

Če bo potrebno, več informacij v popoldnevu

Razvoj vremena bomo spremljali tudi na ePosavje.com in vas v primeru posebnosti pravočasno in predčasno obvestili.

Pridruži se nam na Facebook strani ePosavje.com:

(eP)

krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki
radeče
vreme v posavju

Pridružite se nam

Novice iz Posavja