Skip to main content
V Posavju 18.5° C Ponedeljek, 27. september 2021
27.05.2021
13:15
Občina Sevnica, najbolj varna občina
Foto: ICS inštitut
Občini Sevnica so v sredo, drugič v zadnjih petih letih, podelili priznanje za najbolj varno občino v kategoriji majhnih in srednje velikih občin.

Najbolj varna občina

LJUBLJANA Nagrade za dosežke s področja korporativne varnosti vsako leto podeljuje Institut za korporativne varnostne študije v sodelovanju s Slovenskim združenjem korporativne varnosti.

Sevniški župan Srečko Ocvirk je ob prejemu priznanja povedal, da je med ključnimi vidiki varnosti socialna varnost in povezanost občanov, hkrati pa tudi povezanost različnih služb in organizacij, ki v lokalnem okolju skrbijo vsaka za svoje področje varnosti – od policije, gasilcev, zdravstvenih delavcev in drugih služb v sistemu zaščite in reševanja.

"Zaradi izjemno hitrega tehnološkega razvoja se v ospredje javne varnosti vse bolj prebija pomen kibernetske varnosti. Prejeto priznanje je pohvala in hkrati zelo odgovorna zaveza, da se vsak dan znova povezano trudimo omogočati varno bivanje, življenje in delo. Ocenjujem, da je prav medsebojna povezanost in izmenjava ključnih informacij med odgovornimi službami za varnost enako pomembna, kot sta pomembna dobra infrastruktura in nadzor."

Nagrajence so izbrali v petih kategorijah

Nagrajence so letos izbrali v petih kategorijah, poleg najbolj varnega mesta in občine so izbirali še najbolj varno podjetje, korporativno varnostnega menedžerja leta, najbolj inovativno varnostno rešitev in inovativno medijsko promocijo varnosti, podelili pa so tudi nagradi za življenjski prispevek na področju korporativne varnosti.

(Občina Sevnica, eP)

sevnica
video

Pridružite se nam

Novice iz Posavja