Skip to main content
Četrtek, 30. november 2023
29.05.2020
13:06
Sevnica, prostovoljstvo
Foto: Občina Sevnica
V okviru Nacionalnega tedna prostovoljstva, ki poteka od 25. do 21. maja 2020, je Slovenska filantropija razglasila prejemnike nazivov Prostovoljstvu prijazno mesto 2020.

Sevnica četrtič zapored prostovoljstvu prijazno mesto

SEVNICA Naziv Prostovoljstvu prijazno mesto 2020 podeljujejo občinam, ki aktivno spodbujajo prostovoljstvo in že četrto leto zapored je naziv prejela tudi Občina Sevnica. "Namen Nacionalnega tedna prostovoljstva je praznovanje prostovoljstva, zahvala prostovoljcem in prostovoljskim organizacijam za njihovo udejstvovanje in povabilo posameznikom, da spoznajo prostovoljske priložnosti, svoj čas pa namenijo tudi v dobro svoje skupnosti. Poleg naziva Prostovoljstvu prijazno mesto Slovenska filantropija vsako leto podeli tudi nazive Junaki našega časa šolam in dijaškim domovom z najbolje organiziranim prostovoljstvom, ), Naj prostovoljec in Naj prostovoljka, zaposlen oziroma zaposlena v javni upravi ter Naj mentor prostovoljcev in Naj mentorica prostovoljcev," pravijo na Občini Sevnica.

Prostovoljstvo v občini Sevnica

Sevniški župan skupaj z direktorico zavoda KŠTM Sevnica Mojco Pernovšek, vodjo oddelka za družbene dejavnosti Mojco Sešlar ter sodelavkama Občine Sevnica Lidijo Udovč in Jelko Tršinar, Foto: Občina Sevnica

Prostovoljstvo v občini Sevnica

Ob tem dodajajo, da "Občina Sevnica aktivno podpira prostovoljce in prostovoljske organizacije, saj ves čas skrbi za ustvarjanje dobrih in spodbudnih pogojev za delo prostovoljskih organizacij. Hkrati s pomočjo jasno opredeljenih aktivnosti za razvoj prostovoljstva omogoča promocijo prostovoljstva in prostovoljcev, ki s svojim nesebičnim delom nenehno izboljšujejo kakovost življenja občanov in prispevajo k razvoju občine."

(Občina Sevnica, bš, eP)

sevnica
pitna voda

Pridružite se nam

Novice iz Posavja