Skip to main content
Sobota, 30. september 2023
28.03.2020
20:44
Sevnica, Civilna zaščita
Grafika: ePosavje.com
Po uradnih podatkih Zdravstvenega doma Sevnica sta v občini Sevnica zabeleženi dve okužbi s COVID-19.

V sevniški občini dva potrjena primera

"Občanke in občani zelo zgledno upoštevajo vse ukrepe"

Na Občini Sevnica pravijo, da občanke in občani zelo zgledno upoštevajo vse ukrepe, ki jih je za zajezitev širjenja okužb določila Vlada Republike Slovenije.

V Zdravstvenem domu Sevnica vzpostavljeni ambulanti COVID-19

V Zdravstvenem domu Sevnica sta vzpostavljeni dve ambulanti COVID-19, za odrasle od 15. leta starosti naprej in za otroke. Tako v zdravstvenem domu kot tudi v drugih javnih zavodih so sprejeti najstrožji ukrepi za preprečevanje širjenja okužb, štab Civilne zaščite občine Sevnica se dnevno seznanja z vsemi izvedenimi aktivnostmi.

Udovč: "Člani štaba Civilne zaščite se dnevno seznanjamo s stanjem"

Kot je povedal Mitja Udovč, poveljnik Civilne zaščite občine Sevnica, so  za potrebe izvajanja ukrepov in nalog Civilne zaščite, reševanja in pomoči 13. marca aktivirali razširjen štab Civilne zaščite občine Sevnica, ko je bila razglašena epidemija nalezljive bolezni COVID-19. Ob tem je bil aktiviran tudi občinski načrt zaščite in reševanja ob pojavu epidemije v občini Sevnica. "Člani štaba se dnevno seznanjamo z aktualnim stanjem, ukrepi in izvedenimi aktivnostmi vseh služb, ki so potrebne za normalno in tekoče življenje," ob tem pove Udovč.

"Ostanimo odgovorni in solidarni - danes za jutri."

Aktivnosti usklajujejo s sevniškim zdravstvenim domom, z domovi za starejše, z Gasilsko zvezo Sevnica, policijsko postajo in občino. Kot dodaja poveljnik, "spremljamo potek oskrbe prebivalstva z osnovnimi potrebščinami in energijo, nemoteno poteka tudi delo komunalnih javnih služb. Spremljamo tudi način obveščanja prebivalcev v teh spremenjenih okoliščinah. Naš cilj je zagotoviti čim bolj urejeno življenje in delo v času izrednih razmer te epidemije. Hvala vsem službam, s katerim odlično sodelujemo. Hvala tudi občankam in občanom, ki dosledno upoštevate vse ukrepe za zajezitev širjenja te okužbe in tako podpirate naš trud in naše delo. Ostanimo odgovorni in solidarni - danes za jutri."

(bš)

sevnica
koronavirus
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi