Skip to main content
Ponedeljek, 26. februar 2024
16.05.2019
11:45
Foto: Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva
V okviru 20. Nacionalnega tedna prostovoljstva je v torek, 14. maja, v Kulturnem domu Črna na Koroškem pod okriljem Slovenske filantropije potekala prireditev ob Slovesnem dnevu prostovoljstva.

Na dogodku so podelili priznanja občinam in posameznikom, ki s svojim delovanjem aktivno prispevajo k razvoju prostovoljstva v državi. Častni pokrovitelj in osrednji gost dogodka je bil predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec.

Zaradi sistematičnega spodbujanja prostovoljstva in zagotavljanja podpore delovanju prostovoljskih organizacij je ponosna nosilka naziva Prostovoljstvu prijazno mesto že tretje leto zapored postala tudi Občina Sevnica kot ena izmed 21 slovenskih občin. Priznanje so organizatorji dogodka izročili županu Srečku Ocvirku

Občina se s ponosom in hkrati veliko mero odgovornosti zaveda, kako številčno se občani vključujejo v raznolike prostovoljske aktivnosti. Poleg dobrote ljudi pa na živost prostovoljstva vpliva tudi posluh lokalne skupnosti, zato občina finančno podpira številne dobrodelne dogodke. Prostovoljskim organizacijam zagotavlja sistemsko finančno podporo za programe, redno delo, izobraževanja in usposabljanja, pa tudi možnost uporabe prostorov. Podpira tudi program Sopotniki, v sklopu katerega prostovoljci opravljajo prevoze za starejše občane. Skrbi pa tudi za promocijo prostovoljstva v okviru Dneva za spremembe.

V sklopu podelitve priznanj za naj prostovoljca/ko, zaposlenega/o v javni upravi, je posebno priznanje za izjemno prostovoljsko udejstvovanje in širjenje solidarnosti v lokalnem okolju prejela tudi sodelavka Občine Sevnica Jelka Tršinar.

Na dogodku je Slovenska filantropija podelila še nazive Junaki našega časa, namenjene šolam in dijaškim domovom, ki spodbujajo prostovoljstvo učencev, naziva Naj prostovoljec in Naj prostovoljka, zaposlen/a v javni upravi, ter naziva Naj mentor in Naj mentorica prostovoljcev. V sklopu podelitve priznanj za naj prostovoljca/ko, zaposlenega/o v javni upravi, je posebno priznanje za izjemno prostovoljsko udejstvovanje in širjenje solidarnosti v lokalnem okolju prejela tudi sodelavka Občine Sevnica Jelka Tršinar.

Že več kot 20 let je tesno vpeta v dogajanje v domačem prostoru, aktivno sodeluje v več društvih, soustvarja različne družbeno angažirane projekte. Za svoje delo je prejela več priznanj in nagrad na lokalni in nacionalni ravni. Med projekti zadnjega leta je gotovo najvidnejši urednikovanje pri izdaji zbornika ob 160-letnici šolstva na Bučki, ki je v več poglavjih prikazal zgodovino kraja, razvoj šolstva in povezovanje kraja s šolo. Svoje dolgoletne izkušnje društvenega prostovoljnega dela s toplino in prijaznostjo vnaša tudi na delovno mesto na sevniški občini, pri čemer je izjemno pomembna njena odprtost ter prijazen odnos do najrazličnejših javnosti in med sodelavci.

Občina Sevnica

sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja