Skip to main content
V Posavju 3.5° C Sobota, 26. november 2022
13.03.2020
20:46
Sevnica, Naselje heroja Maroka
Foto: arhiv ePosavje
Občina Sevnica je pristopila k članstvu v projektu integrirane dolgotrajne oskrbe starejših.

Vzpostavitev mreže različnih domov in alternativnih oblik bivanja

SEVNICA Namen projekta je razširiti možnosti za kakovostno preživljanje starosti v znanem, domačem okolju in izboljšati možnosti za medgeneracijsko povezovanje. Projekt je nadgradnja obstoječih sistemskih rešitev, kot sta domska oziroma institucionalna oskrba in pomoč na domu.

Od Sevnice do Bovca

Projekt z imenom Vzpostavitev mreže različnih domov in alternativnih oblik bivanja s programi integrirane dolgotrajne oskrbe v lokalni skupnosti bodo izvajale občine članice, ki so pristopile k Konzorciju 17. Njegov cilj je vzpostavitev mreže domov za starostnike različnih kapacitet in vzpostavitev alternativnih oblik bivanja starostnikov.

Podpisali pristopno izjavo

Podpis pristopne izjave je potekal v Ljubljani, 6. marca, k projektu oziroma konzorciju pa so poleg Občine Sevnica pristopile še Občine Benedikt, Bled, Bloke, Bovec, Cirkulane, Destrnik, Hrpelje-Kozina, Kostel, Kozje, Log-Dragomer, Lukovica, Moravske Toplice, Murska Sobota, Podlehnik, Postojna, Puconci, Rogatec, Sv. Jurij ob Ščavnici, Šentjernej, Šentrupert in Vodice. Konzorcij 17 je pogodbeno združenje, ustanovljeno za čas izvajanja projekta in predstavlja skupen interes vključenih občin, enotni pristop prijave pri razpisih za pridobitev nepovratnih sredstev za financiranje in podporo programov dolgotrajne oskrbe in sodelovanje pri vzpostavljanju sodobnih oblik integrirane dolgotrajne oskrbe. Pristop k projektu je pomemben korak pri razvoju in širjenju oblik dolgotrajne oskrbe starejših občank in občanov.

Občina Sevnica

sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja