Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
14.01.2021
10:00
Dezinfekcija, PGD Sevnica, 9. april 2020
Foto: PGD Sevnica
Sevniški gasilci so v letu 2020 posredovali na 204 intervencijah, največ dela so imeli med 29. avgustom in 4. septembrom, ko je sevniško občino zajelo močno neurje s točo in vetrom.

Sevniški gasilci v letu 2020 opravili 204 intervencije

SEVNICA Prostovoljno gasilsko društvo Sevnica je najstarejše gasilsko društvo v občini Sevnica, kot gasilci iz osrednje gasilske enote v občini pa priskočijo prvi na pomoč ob različnih nesrečah in pomoči potrebnim občanom. V lanskem letu so sevniški gasilci posredovali po 39 prometnih nesrečah in 23 požarih, petkrat so posredovali ob nesrečah z nevarnimi snovmi in trikrat ob delovnih nesrečah.

V času neurja 97 intervencij

Največ (58) intervencij so imeli lani s področja tehnične in druge pomoči, v času močnega neurja konec avgusta so bili samo gasilci PGD Sevnica aktivirani v 97 posredovanjih. Skupaj 45 intervencij so imeli ob epidemiji, ko sodelujejo pri dezinfekciji objektov ter pri zagotavljanju druge pomoči. Še osemkrat so posredovali ob naravnih nesrečah, enkrat ob najdbi neeksplodiranega ubojnega sredstva.

Helikopter znova v Krmelju

20 intervencij ob priletu helikopterja

Lani so imeli sevniški gasilci tudi 20 intervencij ob priletu helikopterja, ko so pomagali ekipi helikopterske nujne medicinske pomoči in sevniškim reševalcem. V lanskem letu pa niso zabeležili intervencije pri nesrečah na in iz vode.

(bš)

pgd sevnica
sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja