Skip to main content
V Posavju 5.8° C Sreda, 24. 2024
30.10.2021
08:23
Požar Sevnica, 21. maj 2020
Foto: PGD Sevnica
Gasilci v občini Sevnica letno opravijo okoli 160 intervencij, letos k sreči še niso zabeležili hujših intervencij, kot je bilo npr. hudo neurje s točo konec lanskega avgusta.

K sreči brez intervencij z večjim številom gasilcev

A tehnične intervencije in prometne nesreče niso nič manj zahtevne

SEVNICA Gasilci v občini Sevnica v letošnjem letu k sreči niso obravnavali večjih nesreč ali dogodkov, v katerih bi bilo potrebno aktiviranje večje število gasilcev kot konec lanskega avgusta ob hudem neurju, viharnim vetrom in točo. Poveljnik Gasilske zveze Sevnica Gašper Janežič pravi, "da pa so gasilci obravnavali tehnične nesreče in prometne nesreče s smrtnimi izidi. Te so za gasilce, ki sodelujejo v prometni nesreči, zelo neugodni, ki sodelujejo v intervencijah."

V desetih letih za 30% več intervencij

Janežič v zadnjih desetih letih opaža, da se je število intervencij povečalo s povprečnih 120 intervencij na 160 v celotni Gasilski zvezi Sevnica in kjer večje število intervencij pade na glavno gasilsko enoto v občini, na gasilce Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica.

Število požarov odvisno od letnega časa

Poleg tehničnih intervencij in posredovanj po prometnih nesrečah sevniški gasilci opravijo več intervencij ob različnih požarih. Poveljnik Gasilske zveze Sevnica pravi, da je številka požarov  na območju sevniške občine odvisna tudi od letnega časa. "Od 20 do 30 požarov na leto se zgodi v samem kraju. Odvisno je od tega, ali so to sušna obdobja in požari v naravi, drugače pa požari na objektih in prometnih sredstvih," dodaja Janežič.

(bš)

sevnica
pgd sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja