Skip to main content
Torek, 16. april 2024
16.04.2021
20:44
Dozidava prostorov vrtca Ciciban v Sevnici
Foto: Občina Sevnica
Najmlajši Sevničani in Sevničanke bodo od ponedeljka že v novih, dozidanih prostorih vrtca Ciciban v Naselju heroja Maroka v Sevnici.

Dozidava vrtca Ciciban v Sevnici

SEVNICA Potrebe bo primernih prostorih za predšolsko varstvo in vzgojo so v sevniški občini iz leta v leto višje. Če je bilo v šolskem letu 2012/2013 v sevniških vrtcih 34 oddelkov, jih je v letošnjem šolskem letu na osmih lokacijah 45, v vrtce pa je vpisanih 780 otrok, kar je največ doslej.

Od ponedeljka naprej bodo najmlajši Sevničani, vključeni v Vrtec Ciciban v Naselju heroja Maroka, vstopili v dozidane prostore tamkajšnjega vrtca. V največjem sevniškem vrtcu se lahko pohvalijo s tremi novimi igralnicami, sanitarijami, prostori za zaposlene in teraso. Občina Sevnica je v projekt vložila 887 tisoč evrov, v opremo pa 71 tisoč evrov. 

"Nekaj otrok se bo približalo svojemu domu v Sevnici"

"V ponedeljek bodo otroci zasedli in naselili nove tri oddelke v vrtcu v Sevnici. Razširjen in povečan prostor ter dozidava omogočajo, da bodo sprejeti vsi predšolskega varstva potrebni otroci. Nekaj otrok, ki so sedaj vrtec obiskovali v Loki, pa se bo približalo svojemu domu v Sevnici," je o ponedeljku in pričakovanju povedal sevniški župan Srečko Ocvirk.

Kakor dodaja, so z investicijo začeli v lanskem letu. "Obsega dograditev preko 400 m2 površin, tri igralnice in je stala občinski proračun preko 800 tisoč evrov. Moramo z veseljem ugotoviti, da s tem izpolnjujemo cilj, oz. se približujemo cilju, da bo za vse predšolskega varstva potrebne otroke to tudi na razpolago."

Potrebe po prostorih tudi v Boštanju in na Blanci

Večje potrebe po kapacitetah v občini zaznavajo, poleg vrtcev v Sevnici in Boštanju, tudi na Blanci. V občini je sicer v vrtce vključeni okrog 85 odstotkov vseh okrog, kar je pri slovenskem povprečju. "Nacionalni cilj in pa tudi cilj sevniške občine je, da bo delež v vrtce vključenih otrok od 90 do 95 odstotkov. Ocenjujemo, da bo v sevniški občini to doseženo v nekaj letih," pravijo na Občini Sevnica.

Fotogalerija (Foto: Občina Sevnica):

(eP)

sevnica
šole v posavju
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja