Skip to main content
V Posavju 21.6° C Petek, 14. avgust 2020
21.10.2019
17:16
Foto: Dom starejših občanov Krško
Simbioza gibanja je vseslovenski projekt na področju gibanja, ki preko gibalno-rekreativnih
aktivnosti spodbuja gibanje vseh generacij.

Zato so tudi letošnje leto v Domu starejših občanov Krško od 14. do 21. oktobra v sklopu projekta izvedli različne aktivnosti. V nadaljevanju objavljamo poročilo iz Doma starejših občanov Krško.

Simbioza gibanja tudi v Domu starejših občanov Krško

Ponedeljek

Ponedeljek smo začeli razgibano s Stanetom Iskro, pod vodstvom katerega so se naši stanovalci razgibali. Prav tako pa je poudaril pomen dihalnih tehnik pri gibanju.

Torek

Naslednji dan smo nadaljevali z Avto šolo Alfa-B. Stanovalci so obnovili svoje znanje o varni vožnji v cestnem prometu in se praktično preizkusili v vožnji pod budnim očesom inštruktorja Milana Kučiča.

Sreda

Sreda je bila medgeneracijsko obarvana, saj so nas obiskali otroci in učiteljice iz OŠ Leskovec pri Krškem, ki so skupaj z nami telovadili in zapeli.

Fotogalerija (Foto: Dom starejših občanov Krško):

Četrtek

Tudi v četrtek smo se razgibali od glave do peta s članicami 1000 gibov, prav tako pa je Magda Ivanovič predstavila njihovo delovanje. Teden smo zaključili s sprehodom, kjer so nam na pomoč priskočili dijaki in profesorji Šolskega centra Krško. Na pohod smo se podali v dveh skupinah. Prva je šla na krajši sprehod – peš, druga pa s stanovalci, ki uporabljajo invalidski voziček. Na poti nas je spremljalo sonce, saj je bil čudovit jesenski dan. Nadihali smo se svežega zraka in se ob prihodu nazaj v dom posladkali s pecivom in čajem.

Petek

Danes pa smo aktivnosti zaključili pod vodstvom Sebastijana Vodlana iz PK Lukec, s katerim so stanovalci ob zvokih slovenske glasbe zaplesali naučeno koreografijo.

Dom starejših občanov Krško

krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja