Skip to main content
V Posavju 4.8° C Sreda, 7. december 2022
26.05.2022
22:47
Šiško odstopil še kot občinski svetnik
Foto: ePosavje.com
Na današnji seji Obcinskega sveta Mestne obcine Krško je odstopil Dušan Šiško.

Šiško odstopil še kot občinski svetnik

KRŠKO Dušan Šiško je uvodoma dejal, da je v ponedeljek izstopil iz Slovenske nacionalne stranke. "Nisem človek, ki bi menjal stranke," je ob tem povedal in dodal, da danes izstopa se iz občinskega sveta Mestne občine Krško. Dodal je se, naj ga na tem mestu zamenja naslednji, ki je na vrsti (iz SNS).

Še pred tem zavrnil občinsko priznanje

Na junijskem slavnostnem dogodku ob prazniku Mestne občine Krško bi moral Dušan Šiško prejeti občinsko priznanje "za prispevek k pridobitvi statusa mestne občine", kot so tedaj zapisali v obrazložitvi predloga - občinski svetniki pa so ga korespondenčni seji 9. maja potrdili. Šiško je na četrtkovi seji občinskega sveta obvestil svetnike in župana, "da nagrade ne bom sprejel, jo zavračam. Predlagan sem bil za veliki znak, komisija se je odločila za priznanje in ni obvestila predlagatelja, ki je dal predlog, in tudi mene ne. Tako da se definitivno odpovedujem temu priznanju."

"Danes dobite še mojo osebno izjavo"

Nekaj minut kasneje je svetnikom povedal še, da je v ponedeljek izstopil iz Slovenske nacionalne stranke. "Vedno sem zagovarjal stališče, da ko je nekdo izvoljen na listi neke stranke, da prestopi v drugo stranko, oziroma da je kot samostojni. Ker je Slovenska nacionalna stranka še vedno aktivna in sem v ponedeljek izstopil iz nje, danes dobite še mojo osebno izjavo, ker ne želim biti več občinski svetnik in da do naslednje seje date tistega, ki je prvi v vrsti, da me bo nadomeščal," je dodal.

Nekdanji poslanec je sicer v torek objavil, da je izstopil iz stranke SNS in da se bo na lokalnih volitvah v novembru potegoval za župana Mestne občine Krško.

krško
politika
video

Pridružite se nam