Skip to main content
Ponedeljek, 4. december 2023
31.08.2021
08:41
Sistem za izposojo koles Krčan
Grafika: ePosavje.com
Potem ko so sredi julija v Krškem objavili javno naročilo za širitev sistema avtomatizirane izposoje koles v občini Krško, so zdaj podpisali pogodbo za omenjeni projekt.

Tri nove postaje za Krčana

KRŠKO Po projektni nalogi za širitev sistema avtomatizirane izposoje koles bodo postavili tri nove postaje, sistem bodo razširili izven ožjega mesta Krško.

Prva postaja bo v Spodnjem Starem Gradu pri avtobusnem postajališču v bližini večnamenskega doma in večnamenske poti, drugo bo na bazenu v Brestanici na parkirnem prostoru v neposredni bližini postajališča za avtodome in vhoda v bazen, tretja postaja pa na kolesarski stezi Senovo pri avtobusnem postajališču na javnem parkirnem prostoru.

90 dni za dobavo

Po podpisani pogodbi z izbranim izvajalcem prejšnji torek, 24. avgusta, je v dokumentaciji zapisano, da mora izvajalec celotno dobavo izvesti najkasneje v 90 dneh od veljavnosti pogodbe. Vrednost naročila je 105.383,60 evrov z DDV, izbran ponudnik je podjetje CULT, proizvodnja in prodaja koles, d.o.o. iz Logatca.

Krčan, kolesa

Krčan deluje od septembra 2017

Sistem za izposojo koles v občini Krško deluje od septembra 2017 in v slabih štirih letih so ga večkrat nadgradili. Sprva z novimi postajami, nato tudi z novimi kolesi in elektronsko podporo. V ponedeljek so objavili javno naročilo za širitev sistema avtomatizirane izposoje koles v občini Krško, postavili bodo tri nove postaje.

Povpraševanje je nakazalo potrebo po širitvi

"Občina Krško se je v Celostni prometni strategiji zavezala, da bo sistem avtomatizirane izposoje koles širila in tako občanom omogočala, da se bodo za vožnjo po mestu odločali za uporabo kolesa namesto avtomobila. Povpraševanje po izposoji koles je pokazalo, da je bila zaveza pravilna, in da je smiselno razširiti sistem z dodatnimi postajami za izposojo," pravijo na Občini Krško.

Trenutno je v sistemu za izposojo koles osem postaj - pri občinski stavbi, pri železniški postaji, pri ŠC Krško - Sevnica, pri Zdravstvenem domu Krško, pri hotelu na Vidmu, na P+R parkirišču pri tovarni Vipap, v Zatonu pri garažni hiši in pred Brestanico pri Gostilni Pečnik. Vsaka od postaj ima osem priključnih mest in pet koles, postaje so opremljene z video nadzorno kamero in internetno povezavo, preko katere je sistem povezan na strežnik upravljavca.

(bš, eP)

krško
krčan

Pridružite se nam

Poglejte tudi