Skip to main content
Torek, 26. september 2023
14.02.2022
19:38
Sevnica, e-kolesa
Grafika: ePosavje.com
Prvi v Posavju so sistem za izposojo koles dobili v krški občini, z Bržkolesom so jim sledili v Brežicah. Zdaj bodo podoben sistem dobili še v Sevnici, a z eno pomembno razliko.

V sevniški občini bodo vzpostavili sistem za izposojo e-koles

SEVNICA Kot je razvidno iz dokumentacije, bodo v občini Sevnica kmalu vzpostavili avtomatiziran sistem za izposojo električnih koles. V tehničnih specifikacijah naročila za vzpostavitev sistema so zapisali, da želijo 7 postaj sistema s terminalom ali podobno opremo za označevanje postaje in 33 polnilnih priklopnih mest. V prvem koraku bodo vzpostavili 20 električnih koles, želijo tudi 24-mesečno upravljanje in vzdrževanje programske opreme, vključno z mobilno aplikacijo sistema javne izposoje električnih koles, spletno stranjo ter 24/7 podporo oziroma klicnim centrom za uporabnike.

Kje vse bodo postaje? Tri v Sevnici

V sistem za izposojo koles načrtujejo sedem polnilnih postaj - tri bi bile v Sevnici, po ena pa v Boštanju, na Loki, Bregu in Blanci.

Trije načini registracije, štirje načini izposoje

"Sistem za izposojo javnih električnih koles mora biti enostaven za rokovanje tako za uporabnika kot za upravljavca sistema po načelu »prijazen do uporabnika«. Dostopen mora biti 24 ur na dan in 7 dni v tednu. Izjema je le višja sila. Izposoja mora biti omogočena ob predhodni identifikaciji uporabnika na enostaven način," pravijo v Sevnici.

Po trenutnih načrtih bodo možni trije načini registracije za izposojo koles - prek mobilnega telefona z operacijskim sistemom Android in IOS, prek spletne strani sistema in prek klicnega centra za pomoč uporabnikom. Kolo si boste lahko izposodili na štiri načine, prek mobilne aplikacije, s klicem v klicni center, prek spleta ali prek brezstične uporabniške kartice.

Ponudbe zbirajo do konca februarja

V Sevnici ponudbe za javno naročilo zbirajo do konca meseca, do 28. februarja. Iz javno objavljenih podatkov je razvidno še, da mora biti ponudba veljavna šest mesecev. Povedano drugače, proti jeseni bi Sevničani že lahko kolesarili z električnimi kolesi.

(eP)

sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja