Skip to main content
Ponedeljek, 4. december 2023
03.09.2020
09:41
Škoda po toči v občini Sevnica
Grafika: ePosavje.com
Tretji dan po toči, ki je v radeški in sevniški občini povzročila veliko škode, so z Občine Sevnica sporočili, da bo po trenutnih ocenah škoda precej višja od prvih ocen. Največ škode je na objektih.

Škoda po toči v občini Sevnica bo presegla 3 milijone evrov

SEVNICA V sevniški občini nadaljujejo z odpravo posledic nedeljskega neurja s točo, ki je pustošilo od Šentjanža in Brunka prek reke Save čez Breg in Loko pri Zidanem Mostu. Na Občini Sevnica pravijo, da je po trenutno zbranih informacijah že jasno, da bo škoda bistveno višja od prve grobe ocene, ko so govorili o milijonu evrov.

Milijon evrov škode samo na kmetijskih površinah

Pa to še ni dokončna ocena!

V torek so bili na ogledu terena zaposleni iz Kmetijsko gozdarskega zavoda Novo mesto in Občine Sevnica, ki so na območju Leskovca v Podborštu, Loke, Brega in Šmarčne ocenili, da škoda na kmetijskih površinah presega milijon evrov in da ta ocena škode še ni dokončna.

Poškodovanih več kot 200 objektov

Na Občini Sevnica pravijo, da je višja škoda na objektih. Po njihovih zadnjih podatkih je bilo poškodovanih več kot dvesto objektov, predvsem ostrešij in nadstreškov stanovanjskih hiš in gospodarskih poslopij, več javnih objektov, velika pa je škoda tudi na fasadah, oknih in avtomobilih.

Ocena škode v občini Sevnica

V Sevnici pričakujejo sklep o razglasitvi naravne nesreče

In popis škode s strani Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje

V Sevnici še pravijo, da po trenutni oceni škoda, ki jo je povzročilo neurje, presega 3 milijone evrov. Ob tem pričakujejo sklep Vlade Republike Slovenije o razglasitvi naravne nesreče in popis škode s strani Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje.

(bš)

sevnica
vreme v posavju
radeče

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja